Снимка БулфотоГърделишка клисура е напълно преодоляна и южния край на

...
Снимка БулфотоГърделишка клисура е напълно преодоляна и южния край на
Коментари Харесай

Сърбия завърши магистралата си, която свързва Македония и Унгария

Снимка Булфото

Гърделишка клисура е изцяло преодоляна и южния завършек на Коридор 10 към Северна Македония и Гърция е напълно приключен. В взаимозависимост от прогнозата за времето в идващите 10 дни ще бъде и публично отворена за придвижване, съобщи сръбският вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата Зорана Михайлович, написа actualno.com .

По думите ѝ автомагистралата, която е част от европейския транспортен Коридор 10 е чакала минимум 30 години, само че към този момент е приключена.

" Следващата седмица Сърбия желае да означи откриването на автомагистралата с тържествена гала и да предложения всички компании и сътрудници, взели участие в строителството, както и от прилежащите страни ", уточни министърът

" Това беше най-тежката строителна площадка в Европа. В сектор от 26.3 км имаме 33 моста, в това число най-високият мост Врла и двата най-дълги тунела - Преджане и Манаяле. Много работа бе свършена, преместихме основния път, премахнахме 600 000 куб. м камък, зад нас останаха многото сложни интервенции и доста работа и се гордея с всички служащи, които взеха присъединяване в построяването на Коридор 10. Повече няма да се наложи сменянето на автомагистрали, което ще засегне сигурността на придвижването, което е преди всичко ", сподели Михайлович.

Тя заяви, че до края на годината ще бъдат приключени и пуснати в употреба две нови автомагистрали: първата от Ниш до Димитровград и границата с България, а другата от Обреновац до Лиг, която ще се свърже с към този момент построената автомагистрала на Коридор 11.

Със скорошното отваряне на сектора при Гърделишка клисура, Сърбия ще бъде изцяло обвързвана през Коридор 10 с 600 км автомагистрала от границата на Северна Македония до границата с Унгария.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Уйо (преди 2 секунди) Рейтинг: 31723 | Одобрение: 6768 И това без евросредства! Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР