снимка БулфотоЕвропейският съюз е заплашен от появата на втора Унгария

...
снимка БулфотоЕвропейският съюз е заплашен от появата на втора Унгария
Коментари Харесай

Ди велт: Картел от олигарси и политици управлява еврофондовете в България

снимка Булфото

Европейският съюз е застрашен от появяването на втора Унгария в редиците си, тъй като по сходен метод съвсем безотговорно фондовете от Брюксел изтичат към картел от олигарси и политици. Страната пропада в дълбока рецесия поради корупция и гневни митинги. Но има една вяра, която въпреки всичко може да избави страната.

Това пише " Ди велт "  в репортаж от София, който стартира по този начин: " Яйца, домати и туршия. Когато министър председателят употребява обществените мрежи, с цел да каже на съгражданите си, че могат да хвърлят всичко това по него, стига да освободят кръстовищата, има две благоприятни условия - или индивидът е превъзбуден, или има вяра в помирителната мощ на възприятието си за комизъм. ", съобщи

Авторът Филип Фолкман-Шлюк разказва за читателите си митингите, настояванията им, продължителността им и конфликтите с десетки задържани, както и непримиримия спор на ръководещите с президента Румен Радев.

" В Брюксел хората гледат със угриженост към България. Втора Унгария ли се оформя там? Една страна, в която парите текат от Брюксел от време на време без надзор ", продължава публикацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
" За разлика от Унгария България се държи по-незабележимо и в този смисъл по-хитро ", разяснява за " Ди велт " Йенс Гайер от ГСДП. " Европейски Съюз е застрашен от няколко Унгарии, тъй като даже държавните управления в страни като Полша, Словения, Чехия се управляват от хора, които демонстрират малко предпочитание да се подчиняват на европейските решения. Понякога те развиват ужасно въображение единствено с цел да канализират евросредствата към личните си джобове. "
Германското издание обръща внимание и на парадокса българите от години да желаят смяна и промени и още веднъж и още веднъж да избират Бойко Борисов. Но и му отдава заслуженото в поддържането на известен и съвсем паметен имидж, до момента в който кара джипа си из страната и по няколко пъти излъчва във " Facebook ".

" Но Борисов е с по-малко власт от Орбан. Реалното ръководство е в ръцете на картел от олигарси и хора по политическите постове ", изяснява Димитър Бечев, който неотдавна работи за Института за проучване на индивида във Виена. Той разказва циничен кръг: олигарсите дърпат конците на държавното управление, правораздаването не е без значение, основният прокурор Иван Гешев преследва политическите съперници на властта, самостоятелните медии са съвсем премахнати.

" И цялата тази система е крепена със средствата на Европейски Съюз. (...) От 2017 година на власт са крайнодесни партии, заради което през днешния ден на уличните митинги се оказа необикновена композиция от прозападни българи и постсъветски носталгично настроени стачкуващи.

Това единствено показва по какъв начин министър председателят въобще не се интересува от някаква национална идеология. Той най-прагматично преследва парите.

Димитър Бечев пред Die Welt

Филип Фолкман-Шлюк обръща внимание на обстоятелството, че на европейско равнище България работи внимателно и даже елегантно, а не като предизвикателния Орбан. " Българското държавно управление желае Европейски Съюз да не управлява неуспеха му във върховенството на закона. Борисов доста се старае да показва на европейската сцена преданост към Ангела Меркел и ЕНП ", споделя Гайер.

" Когато България бе призната в Европейски Съюз, в Брюксел се надяваха, че прогрес с върховенството на закона ще докара и до отваряне на страната. Това не се случи. Вместо това фондовете от Европейски Съюз стабилизираха корумпираната система ", споделя Даниел Фройнд, евродепутат от Зелените и специалист по корупцията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР