Снимка: БулфотоЕкспертът по конституционно право проф. Георги Близнашки направи обстоен

...
Снимка: БулфотоЕкспертът по конституционно право проф. Георги Близнашки направи обстоен
Коментари Харесай

Близнашки: Румен Радев се държи като паднал от небето, връща ни в 30-те години

Снимка: Булфото

Експертът по конституционно право проф. Георги Близнашки направи обширен коментар на актуалната политическа конюнктура в страната в предаването  " Денят ON AIR ".

" Това са маневри с оглед бъдещите обединения в идващия парламент. Бойко Борисов желае да показва, че е подготвен на всичко. Това е неправилен метод на държание. Позициите на България са отслабени след тези митинги, не съм сюрпризиран от това държание. В България няма държавници - да приказват солидно ".

По думите му по тези въпроси би трябвало да има здрав разсъдък и да се мисли какви задания има за решение.

" От средите на Инспектората на Висш съдебен съвет би трябвало да се търсят фигури, в случай че възникне обстановка, при която има потребност да се търси отговорност на основния прокурор. Това обаче е малко евентуално ", добави той за Bulgaria ON AIR.

Според него сме изживели една доста тежка в политически проект година, а идната няма да е по-добра.

" Ще следим странни инициативи. Никой не може да каже занапред дали ще има странни обединения. Както и да се групират и прегрупират за изборите обединенията, хората ще си гласоподават обичайно. Може да излъжеш хората за известно време, само че не може това да се прави от самото начало. Румен Радев се държи като паднал от небето, връща ни в 30-те години. Беше наивно - някои хора да имат вяра, че с митинг можеш да унищожиш демокрацията в България ", акцентира проф. Георги Близнашки.

Експертът по конституционно право добави, че сме една от страните с най-силни властнически настройки, публичното мнение се обработва дълго време.

" На европейския континент президентски републики няма. Вместо да се питаме кои са слабите места на нашата народна власт, ние ще водим различен спор ", уточни още събеседникът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР