Снимка БулфотоЕдна от партиите, които са сочени за фаворит на

...
Снимка БулфотоЕдна от партиите, които са сочени за фаворит на
Коментари Харесай

ЦИК наложи глоба на Има такъв народ за изборни нарушения в Пловдив

Снимка Булфото

Една от партиите, които са посочени за любимец на изборите, направи гаф, който й издейства наказания. Глобяват партията на Слави Трифонов - " ИТН ", поради предизборни нарушавания в Пловдив, заяви шефът на Общински инспекторат Борислав Димов, пред " Фокус ".

Българският трибагреник, който се вее по стълбове по протежението на Асеновградско шосе, на влизане към Пловдив, бе окичен в събота с постери на партията на Слави Трифонов с номера на бюлетината. Сигналът в 16 РИК, общината, прокуратурата и полицията е подаден от служащи на Оперативна програма „ Чистота ”.

От изборната комисия са изпратили инспекция на място, като през това време деятели на партията се пробвали с клещи да смъкват флагчетата, само че са били арестувани. Постерите към този момент са свалени, а от партията отхвърлят това да е тяхно дело.

Довечера, на съвещанието на 16 РИК ще бъде взето решение по какъв начин да се процедура за съответното нарушаване, съобщават от комисията. При тях е входиран и снимков материал.

От Общински инспекторат в Пловдив изчакват решението на 16 РИК, с цел да дефинират санкцията, защото пропагандни материали в града може да се слагат единствено на избрани места и то със заповед на кмета.

Лепене на плакати и окачване на флагове, транспаранти и постери на всички останали места може да става с експлицитното единодушие на притежателя на парцел. Пловдивската прокуратурата също ще преглежда сигнала с постерите на Има Такъв Народ, закачени на флагове на входа за Пловдив по Асеновградско шосе.

От пресцентъра на пловдивската полиция към този момент настояват, че нямат информация за нарушаването, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР