Снимка БулфотоБританският премиер Борис Джонсън обеща да промени Великобритания след

...
Снимка БулфотоБританският премиер Борис Джонсън обеща да промени Великобритания след
Коментари Харесай

Джонсън обеща да промени Великобритания след кризата с коронавируса

Снимка Булфото

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да промени Англия след коронавирусната рецесия - ще строи повече жилища, ще усъвършенства образованието, ще се бори с престъпността и ще поддържа зелената стопанска система, съобщи Ройтерс, представена от
В тирада, чиято цел бе да сплоти Консервативната партия, почнала да става все по-критична към водача си, Джонсън изложи визията си за Англия, където пандемията от Ковид-19 извади на показ надълбоко вкоренени неравенства.

Използвайки като метафора за възстановяване на положението на Англия личната си сложна борба с Ковид-19, той съобщи:

" Преминахме през прекалено много разочарования и компликации, че да се съгласим със статуквото и да си помислим, че животът може да си остане същият, какъвто беше преди чумата ".   " Той няма да си остане същият, тъй като историята ни учи, че събития от подобен мащаб, войни, апетит, чуми, събития, които засягат човечеството в голямата му част, както този вирус, не идват и не си отиват просто ей по този начин. Не можем повече да дефинираме главната задача пред страната ни като просто възобновяване на нормалността. Такава формулировка не е задоволително добра ", сподели той на конгреса на корсерваторите в Бирмингам.

По думите на Джонсън в основата на проекта за възобновяване след коронавирусната рецесия ще е построяването на инфраструктура за произвеждане на възобновима сила. " Нашите морета крият голям капацитет за доставяне на нашите домове и общини с евтина зелена сила и ние вършим нужното тази мощ да бъде впрегната в деяние ", сподели английският министър-председател. " Сега, когато се възвръщаме, би трябвало да се възвръщаме по един по-зелен метод. Затова се ангажираме с нови амбициозни цели и вложения в сила от ветрогенератори, с цел да ускорим напредъка си към нулеви чисти излъчвания до 2050 година ", съобщи той.

Англия планува да бъдат вложени средства в размер на 160 милиона лири в пристанища и фабрики като част от напъните за четворно увеличение на потенциала на кралството за рандеман на сила от вятъра. Идеята е това да стане факт до 2030 година, когато тези мощности е планувано да доближат 40 гигавата, което се равнява на към половината от сегашните благоприятни условия на Обединеното кралство за произвеждане на сила от всевъзможни източници.

В обръщението си към торите Джонсън сподели, че няма да е задоволително стопанската система да се върне на нивата си отпреди Ковид-19, а ще е нужно да се усилят темповете й на напредък.

Министър-председателят засегна и разногласието, зародил към осъществяването на публични събития на песента " Властвай, Британия " (Rule Britannia) и упрекна политическите си съперници, че се пробват да пренапишат историята. По думите му той и Консервативната партия с горделивост пеят тази ария от колониалната ера.

" Гордеем се с културата, историята и традициите на нашата страна. Те безусловно желаят да събарят монументи, да пренапишат историята на страната ни, да редактират националната биография и да я създадат да наподобява по-политически правилна ", сподели Джонсън, имайки поради опозицията в лицето на Лейбъристката партия. " Не се тормозим от песни, в които се пее по какъв начин Британия господства над моретата. Всъщност посредством националната корабостроителна тактика на Консервативната партия ние даже изпълваме това с действително наличие ".

През последните месеци във Англия започнаха да се водят разгорещени диспути за историята й, за ролята й в трансатлантическата търговия с плебеи и колониалния интервал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР