Снимка: БулфотоБлокиран е паричен превод в евро, който граничи с

...
Снимка: БулфотоБлокиран е паричен превод в евро, който граничи с
Коментари Харесай

Минути след като говори за убийството на русенската журналистка, Цацаров хвърли бомба за блокирани 14 милиона евро

Снимка: Булфото

Блокиран е паричен превод в евро, който граничи с размера на 14 млн. евро. Това сподели пред публицисти в Русе основният прокурор Сотир Цацаров. Това се е случило след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев за злоупотреби при усвояването на средства от европейски фондове.
 

„ Проверката е прераснала в досъдебно произвеждане. Това, което мога да кажа е, че във връзка с нея и в рамките ѝ със съдействието на ДАНС са осъществени и дейности по реда на Закона за ограниченията против изпиране на пари. Тези дейности са довели и до запор на извънредно крупна сума пари и блокиране на превод “, уточни той и разгласи, че по сигнала се работи извънредно интензивно.
 
Главният прокурор изясни, че дейностите на ДАНС не престават и обгръщат всички физически и юридически лица, без значение дали са търговци или сдружения с идеална цел, които попадат в сигнала.

„ В рамките на сигнала е осъществен и подобаващ разбор. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на тази информация Софийски градски съд е упражнил пълномощията си по Закона за ограниченията против изпиране на пари “, сподели още Сотир Цацаров.
 
Блиц припомня, че  основният прокурор е в Русе, където разказа какво е ясно досега за жестокия палач на журналистката Виктория Маринова .

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР