Снимка БулфотоБлагодаря ви, че на Трети март отново сте хиляди

...
Снимка БулфотоБлагодаря ви, че на Трети март отново сте хиляди
Коментари Харесай

Радев: Благодаря ви, че на Трети март отново сте хиляди на Шипка

Снимка Булфото

Благодаря ви, че на Трети март още веднъж сте хиляди на Шипка, този храм на българската героизъм. Тук, на този връх, „ затрупан с бели кости и с кървясъл мъх “, се взема решение изходът от войната. Съдбата го поверява в ръцете на няколко хиляди български опълченци и бойците от Брянския и Орловския полк. Техният подвиг ще пречупи морално поробителя и ще отвори пътя към Освобождението. Това съобщи в словото си президентът Румен Радев, написа вести.бг.

" Каква ли щеше да бъде ориста на България през днешния ден, в случай че тези велики българи се бяха поддали на " вируса " на операцията, на " вируса " на страха, на " вируса " на примирението, на " вируса " на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха, както всички вас, за които дългът към паметта е свят и безвъзвратен ", уточни той.

Радев обърна внимание, че е имало оспорвания за смисъла на Трети март. По думите му даже е имало политическа приложимост на празника. Но истината била, че " хиляди почтени българи като вас през днешния ден отстояваха историческата памет с разсъдък и със сърцата си ".

" Със смиреното си наличие на този връх. Тези хора аз назовавам „ опълченците на историческата памет “ и това сте всички вие, скъпи сънародници. Към вас е моята признателност.Вечна памет за героите! Да живее България! ", приключи речта си Радев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР