Снимка: БулфотоАнгела Меркел отправи важно послание към германския народ. Тя

...
Снимка: БулфотоАнгела Меркел отправи важно послание към германския народ. Тя
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Мерките срещу ковид не са достатъчни, за да премине Германия през зимата

Снимка: Булфото

Ангела Меркел насочи значимо обръщение към немския народ. Тя загатна, че е необходимо да бъдат наложени по-строги ограничения в битката с ковид. Канцлерът на Германия каза на сътрудниците от своята партия, че съществуващите ограничаващи ограничения в Германия няма да бъдат задоволителни, с цел да премине страната през зимата, обявиха участници в срещата, представени от Ройтерс.

" Да разчитаме на вярата няма да ни помогне ", сподели тя на депутати от нейния закостенял блок по време на полемика за възходящия брой случаи на ковид в Германия, написа bnr.bg.

Канцлерът Меркел уточни пред партийните сътрудници, че съществуващите ограничения за блокиране - със затворени питейни заведения и заведения за хранене, и с магазини, допускащи стеснен брой пазаруващи - са прекомерно меки, с цел да се овладее вирусът.

" Ситуацията става доста сериозна: тези ограничения няма да са задоволителни, с цел да ни прекарат през зимата ", цитират Меркел участници на срещата, което е намек, че ще е належащо в допълнение стягане на противоепидемичните ограничавания.

Частичният локдаун и разпоредбите за обществено разграничаване, въведени от началото на ноември, забавиха, само че не стопираха разпространяването на коронавирусната зараза в Германия.

Според информация на " Билд " от тази среща, Ангела Меркел е настояла за въвеждане на по-стриктни ограничения, незабавно след Коледните празници.

Новите ограничения, които канцлерът възнамерява да предложи на среща на федералните държавни управления по-късно тази седмица, включват затваряне на всичките магазини за търговия на дребно от 27-и декември до 3-ти януари.

Маркус Содер, министър председател на южната провинция Бавария, която е с най-голям брой жертви в страната, съобщи, че е сигурен, че районните и националните водачи ще се спогодят за по-строги ограничения преди Коледа. Преди това се бяха договорили да не преразглеждат разпоредбите за блокиране преди 10 януари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР