снимка БулфотоАко някой се отклонява от европейската линия, това не

...
снимка БулфотоАко някой се отклонява от европейската линия, това не
Коментари Харесай

Политолог: Имаме опасна делегитимация на институциите

снимка Булфото

Ако някой се отклонява от европейската линия, това не е България. Резолюцията не може да провокира директни политически изводи. Това сподели политологът проф. Петър-Емил Митев пред БНР.

Той акцентира, че в случай че Европейският парламент e можел да сменя държавни управления, то от дълго време е щял да смени държавните управления на Полша или на Унгария.

Подкрепата на ЕНП по отношение на ГЕРБ е инвестиция в партията на Бойко Борисов. Изказването на ръководителя на ЕНП Манфред Вебер в поддръжка на ГЕРБ има доста по-голяма тежест от отправените рецензии. Не единствено това държавно управление е отговорно за проблемите в нашия вътрешен живот, уточни още той.

По думите му няма единение на публичното мнение във връзка с митингите, въпреки че доминира позитивното. Сегашната политическа рецесия се отразява освен върху рейтинга на премиера, само че и върху този на президента. Имаме рискова делегитимация на институциите. Това вещае рисков път на хаотизация с неразбираем излаз, счита проф. Митев.

По думите на политолога евентуално ръководещите ще останат на власт до март.

" Протестите започнаха като взлом, през август се спихнаха и се появиха политологически прогнози, че през септември ще се възвърне в същия мащаб от началото, което не стана ", уточни той и добави, че е явна партизация на митинга.

Според проф. Митев парадоксално е, че най-вече от митинга печели този, който не взе участие в него - Слави Трифонов.

" Вероятно на тези избори ще се получи един пъстър парламент с изключителна компликация да се намерят мостове, които да обезпечат политическа непоклатимост на страната. В този смисъл на хоризонта не се вижда положителната вест ", счита политологът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР