Снимка БулфотоАгенцията по храните ще представи данни от проведената миналата

...
Снимка БулфотоАгенцията по храните ще представи данни от проведената миналата
Коментари Харесай

БАБХ информира за чумата по свинете и дребните преживни животни

Снимка Булфото

Агенцията по храните ще показа данни от извършената предходната седмица в България интернационална одитна задача, обвързвана със болестта африканска чума по свинете. Ще се обсъдят и ограниченията против чумата по дребните преживни животни, оповестява БНР.

По време на задачата специалисти от Европейската комисия и Световната организация по опазване на здравето на животните ревизираха по какъв начин страната ни се оправя с ограничението на болестта от африканска чума по свинете.

Очаква се през днешния ден инспекторите от Агенцията по храните да дадат информация и за болестта чума по дребните преживни животни.

Днес Административният съд в Ямбол ще разгледа жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заповедта на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните за изтриване на нейната овцеферма като животновъден обект. Стадото в Болярово е единственото останало живо в огнището на болестта, защото стопаните се усъмниха в коректността на взетите проби и не позволиха ветеринарите да унищожат животните.

В обществените мрежи и през днешния ден се провеждат хора, които да пътуват към Болярово, с цел да охраняват стадото по време на делото, защото по неофициална информация има нова заповед за заличаване на животните, която е с дата 21 януари.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР