Снимка Булфото12 противопожарни служби преминават на доброволни начала. Хората от

...
Снимка Булфото12 противопожарни служби преминават на доброволни начала. Хората от
Коментари Харесай

Закриват пожарните служби в Пампорово и Боровец! Синдикатите гневни: Вместо за 15 минути, огнеборците ще идват за 40

Снимка Булфото

12 противопожарни служби минават на доброволни начала. Хората от там ще бъдат пренасочени към прилежащи служби, където ще подсилят екипите. Това сподели пред Би Ти Ви основен комисар Николай Николов, шеф на пожарната. Персонал не се редуцира, уточни още той. В тези 12 служби са работили по двама души, написа Пик.

 

Анализът е комплициран, само че на база на резултатите се отстраняват най-ненатоварените служби, изясни Николов. Той акцентира, че лишени от пожарна региони няма да има. По-бавно ще отидем, само че лишени няма да има, отсече той. 

Представители на синдикатите през вчерашния ден се показаха остро против премахването на противопожарните служби. Венцислав Станков от профсъюз " Огнеборци " съобщи, че не е склонен на тези 12 места да дежурят доброволци. В момента образованието на доброволците не е на такова равнище, с цел да могат те да вземат участие в дежурството. В същото време ще се усили времето за реакция, сподели още той. Все още не са оповестени местата без противопожарни служби, само че измежду тях ще са тези в Пампорово и Боровец. 

Проблеми постоянно ще има, в случай че не се назначат хора, уточни различен синдикалист. Лошото е, че в последните три години има единствено 4 състезанието. Все още чакаме нови хора, а текучеството в системата е огромно, защото напущат и се пенсионират чиновници, а без свежа кръв ние няма по какъв начин да се оправим като пожарникари, добави той. Сега пожарните идват за 15 минути, а след съкращенията това ще става за 30-40 минути, представяте ли си какво ще стане с една къща за 40 минути, възмутиха се синдикалистите. За нас това е тревожно и ще бъде съдбовно, първите 10 минути са златни, тогава би трябвало да има реакция, в бързата помощ ги назовават " платинени минути ", споделят те. 

Пампорово и Боровец ще бъдат поети от прилежащи служби - в Смолян, Чепеларе и Самоков, никой няма да остане без реакция, безапелационен е Николов. 

Ние, като управление, споделяме, че желаеме 2000 души. Разчетите споделят 860. Т.г. сме назначили към 950 индивида, добави основният комисар. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР