Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbov7.comЛидерът на КНСБ прогнозира, че

...
Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbov7.comЛидерът на КНСБ прогнозира, че
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ: Средната заплата може да стане между 2000 и 2400 лева

Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbov7.com

Лидерът на КНСБ предвижда, че е изцяло допустимо нарастване на междинната заплата и пенсиите в България. 

" Кампанията беше толкоз вяла, колкото и предходния път. Прочетохме това, което са написали партиите. В няколко области има положителен заряд ”. Това разяснява в предаването „ Карай напряко ” по лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Има единодушие измежду основните партии, че доходите би трябвало да продължат да порастват. Ориентират се към края на мандата да са сред 2000 и 2400 лв. междинна работна заплата. Като го разхвърляме за 4 години, прави към 12-13% % напредък. Друг е въпросът по какъв начин ще го реализираме. Казват, че милиардите от Европа, които ще дойдат, би трябвало да обезпечат напредък на Брутният вътрешен продукт. Поне 5% действителен напредък на Брутният вътрешен продукт е допустимо. Това ще предопредели сходни равнища на доходите ”, разяснява Димитров.

По думите му всички данни сочат, че страната ни се възвръща много бързо след COVID-кризата.

„ Доходите не престават да порастват. В първото тримесечие на тази година, междинната работна заплата е пораснала с 11%. Това е сериозен напредък в изискванията на рецесия. Всички индикатори сочат, че вървим към икономическо стабилизиране. Няма причина да чакаме разтърсвания ”, разяснява Димитров.

По думите му вторият значим въпрос в предизборните програми е, че има 4 партии, които, най-вероятно, ще бъдат в идващия парламент, които декларират необлагаем най-малко. Третият значим въпрос е, че се отваря дебатът за пенсиите.

„ Отваря се опцията през идващите 4 години да имаме изпреварващо нарастване на пенсиите ”, сподели Димитров, написа dunavmost.com.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР