Снимка: BulFoto Притесненията ни са, че това постановление трябваше да

...
Снимка: BulFoto Притесненията ни са, че това постановление трябваше да
Коментари Харесай

Граждани и синдикати на протест пред МС заради очакваните средства за заплати

Снимка: BulFoto

Притесненията ни са, че това разпореждане трябваше да бъде признато до 31 март. На 31 март беше разпратено в плановия му тип до институциите и трябваше да бъде признато на 1 април, сподели ръководителят на САС " Подкрепа " Кремена Атанасова.

Вижте всички фотоси ТУК> > >

Тази точка обаче беше отсрочена за сряда, което единствено по себе си значи, че " някой тъкми някакви промени ", счита тя.

Снимка: BulFoto

Атанасова напомни, че главното искане на синдиката е за 30-процентно нарастване. Не единствено, че тези пари би трябвало да се дадат, а би трябвало да се дадат в допълнение до края на годината до постигане на настояванията, разяснява също тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Последно останаха към 260 млн. лева за равнене на диспропорциите в държавната администрация. Те са заложени в бюджета, единствено чакаме разпределението по министерства и по организации, сподели ръководител на ФНСДУО Кръстьо Боянов.

Той също удостовери, че терзанията са се появили, откакто в понеделник тези пари не са били дали своят вот от Министерския съвет. Няколко пъти имахме работни срещи, на които съгласувахме нещата, сподели още Боянов.

Снимка: BulFoto

Синдикатите подсетиха, че се чака нарастването на възнагражденията на работещите в Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта и бюрата по труда, Главната ревизия по труда, Националната организация за приходите, Националния застрахователен институт, Комисията за отбрана на потребителите, Националната здравноосигурителна каса и други Става въпрос за над 50 000 работещи в публичния бранш, сподели Боянов.

Има заплати, останали на равнището на минималната заплата, и по тази причина методиката би трябвало да докара до растеж въз основата на най-ниските заплати, посочи той. Ние се бяхме обединили към това, което беше контрактувано като методика и разпореждане, бяхме удовлетворени, уточни също Боянов.

Снимка: БТА

В понеделник със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разходи/трансфери по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, и на общините, в размер на 71,8 млн. лв..

В сряда ще имаме последващо решение за още по-голям кръг от хора в администрацията, изясни при започване на вчерашното държавното управление съвещание министър председателят в оставка Николай Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР