Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва след протеста

...
Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва след протеста
Коментари Харесай

Здравният министър към танцовите школи: Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му

Снимка Булфото

" Петел " продължава да следи какво се случва след митинга на танцовите школи в София и Варна. Протестиращите в столицата организираха срещи с двама министри. Единият от тях - здравният, излезе с изказване.

Парадокс е, че аз водя война с вас за вашето здраве. Парадокс е, че би трябвало да увещавам всеки, че желая да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не желая да бъда обичан или одобряван, аз желая да бъда потребен за всеки обособен български жител и дружно да преминем през това тестване COVID-19 ”.

Това каза  министър ът на  здраве опазването проф. Костадин  Ангелов , който одобри на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско  изкуство  –  СОЛИ . На диалозите участва и  министър ът на  просвета та Боил Банов.

Министър   Ангелов  обясни на представителите на танцови и музикални  школи , че въвеждането на всички противоепидемични ограничения се случва след изчерпателен разбор на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите, а задачата е само опазване  здраве то на хората. При спад на заболяемостта под 120 на 100 хиляди души население и задържане на наклонността, ще се мисли за разхлабване на настоящите противоепидемични ограничения. Ще се работи и в противоположна посока – при ново увеличение на заболелите, ограниченията ще се стягат, акцентира още здравният  министър, пише dunavmost.com .

„ Вие чукате на отворена врата. Винаги съм подготвен за разговор, тъй като надълбоко имам вяра, че  просвета та и  изкуство то са това, което избавя човешкия дух. Знам, че не може всички да са удовлетворени от въведените ограничения, само че няма да спра да диря консенсуса, тъй като единствено дружно и с схващане за съблюдаване на ограниченията, ще можем да спечелим борбата с  COVID-19 ”, допълни  министър   Ангелов .

В края на срещата, участниците в нея дефинираха диалога като градивен и се сплотиха към тезата, че разговорът сред тях би трябвало да продължи, с цел да се намерят най-правилните решения за всички.  Министър ът на  просвета та Боил Банов предложения представителите на Съюза на организациите за любителско  изкуство  –  СОЛИ  още на 26-ти януари, с цел да обсъдят параметрите по бъдеща стратегия в поддръжка на танцовите  школи .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР