Снимка: Булфото Отговорността за несъздаденото правителство и за неосъществената съдебна

...
Снимка: Булфото Отговорността за несъздаденото правителство и за неосъществената съдебна
Коментари Харесай

Манолова: Отговорността за несъздаденото правителство и неосъществената съдебна реформа е на ИТН

Снимка: Булфото
Отговорността за несъздаденото държавно управление и за неосъществената правосъдна промяна е на Има Такъв Народ, като първа политическа мощ. Сега вярата на жителите е ориентирана към идващото Народно заседание, в което обединенията на смяната би трябвало да се прегрупираме по метод, по който да победим статуквото и задкулисието поради жителите и правосъдната промяна.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в декларация от парламентарната естрада.

Амбициите бяха огромни, само че опциите се оказаха скромни. Защо? Защото задкулисието и зависимостите не са си тръгнали от българския парламент и съумяха да изкушат тези, за които смяната беше маска, единствено избирателен слоган. За нас, останалите, за които смяната е цел, битката с мафията с мутрите, със зависимостите ще продължи до цялостното им осветление, почистване и неутрализиране, сподели Манолова.

За късия живот на 46-тия парламент ще се съди по неговите резултати. Само 26 съвещания, само че този парламент направи повече, в сравнение с беше свършено от ръководството на ГЕРБ в кабинетите на Борисов. След 12 години, за първи път в този момент бяха преизчислени пенсиите на възрастните хора и втората година от майчинството беше нараснало на 650 лева, добави тя.

Парламентарната група на „ Изправи се.БГ! Ние идваме! “ внесе над 30 законопроекта и планове за решения, ориентирани към решаването на проблемите на елементарните хора по браншове – пенсии, детски надбавки, майчинство, Законът за персоналната помощ, законите за частния банкрут и колекторските компании, прекъсване повишението на цените на парното, водата, поддръжка за лекарите, медицинските експерти, промени в здравната система, сподели още Манолова.

Промяната минава първо през по-добри и почтени приходи за хората. Този парламент въпреки всичко актуализира бюджета, тъй че в изискванията на рецесия да няма пенсионер, който да живее под прага на беднотия. Минималната пенсия става 420 лева, инвалидните пенсии са нараснали. Гласувано беше втората година от майчинството да бъде 650 лева, бяха признати обезщетения за бизнеса, самоосигуряващите се лица, за дребните и междинните компании, тъй че да няма каскадни банкрути в изискванията на пандемия, акцентира тя.

Парламентът одобри фокусирана поддръжка за земеделците, животновъдите, производителите на плодове, зеленчуци и картофи, хората в бранша на  културата. Беше призната пропорционална поддръжка за общините, добави Манолова.

Тя бе безапелационна, че смяната би трябвало да се влезе като мощен лъч правосъдната система и да освети тъмните ъгли на задкулисието в нея. Това Народно заседание не се оправи с предизвикването да извърши същински промени в правосъдната система. Единственото, което успяхме да приемем, е закриването на Бюрото за отбрана към основния прокурор и прекосяването му към Министерството на правораздаването, съобщи Манолова.

Във втори парламент закриването на профилираните съдилища и прокуратура се приема единствено на първо четене. По този метод тези бухалки на властта ще продължат да си разчистват сметките с неуместните и през идващите месеци. Съпротивата против същинската правосъдна промяна беше голяма. Водещ принцип на това Народното събрание се трансформира „ желаят, само че нямат предпочитание да създадат правосъдна промяна “, сподели тя.

На трето място, смяната би трябвало да донесе правдивост. Ръстът на цените на тока, парното и водата, на храните и услугите, на горивата изискват отпор, тъй като ударът е над елементарните хора, изправени сами против инфлацията и икономическата рецесия. Икономическата зима ще бъде сложна и отговорност и предизвикателство пред политиците е в действителност да се вразумят и да спрат да обслужват частни стопански ползи, да пазят интереса на хората, а не интереса на мощните на деня. Защото разкритията за корупция в действителност са ужасяващи. Шефове на държавни сдружения взимат по 15-20 хиляди лв. заплати на месец и не се явяват в Народното събрание, с цел да отговорят по какъв начин харчат обществени запаси, съобщи Манолова.

Докладът на Комисията по проверката няма да бъде показан от парламентарната естрада, тъй като не беше вкаран в дневния ред. Няма да бъдат осветени разхищения и злоупотреби за милиони в сдруженията в енергетиката и в останалите браншове. Само в последното съвещание на Комисията по проверката бяха открити 20 млн. лева вреди, нанесени от „ Топлофикация София “ над столичани с покупка на квоти за въглеродни излъчвания на голословно високи цени. Установена беше вреда от 22 500 000 евро на друго държавно сдружение, което не е поискало неустойката си за забавено строителство на газовата връзка Гърция-България, акцентира тя и добави, че управлението на това сдружение е получило 205 хиляди лева заплата за предходната година.

Хората чакат правдивост и това не може да продължава до дъно. Ще има правдивост за цените на парното, тока, корупционните схеми, злоупотребите и тези, които са на държавна хранилка в три кабинета на ГЕРБ. Ще има правдивост и за спекулантите, които заплашват стопански българските семейства, безапелационна бе Манолова.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР