Снимка: Булфото Ние сме хора с морал и затова понасяме

...
Снимка: Булфото Ние сме хора с морал и затова понасяме
Коментари Харесай

Валентин Радев: Намаляваме катастрофите, но се случи това


Снимка: Булфото

Ние сме хора с морал и по тази причина понасяме отговорността, която носим като ръководители на структурите, които имат касателство към този случай. Нашата съществена цел е справедливостта, оптимално бързо да пристигна на дневен ред. Ние спомагаме, съдействахме и ще спомагаме с всичко допустимо, с цел да може следствието да завърши по най-обективния метод, съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков на изключителна конференция в Министерски съвет.
Днес министър председателят Бойко Борисов изиска оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков поради нещастието с рейса край Своге, при която починаха 17 души, и те са ги подали в деловодството на Министерски съвет.
"Може би координацията на ведомствата под нашето управления не е била на нужното равнище ", добави той.
„ Не е редно през днешния ден да разясняваме отговорността на други участници в процеса”, съобщи Нанков в отговор на въпрос би трябвало ли и други ръководители на институции да подадат оставки.
"Проблемите би трябвало да бъдат решени с общи старания. Жертвите по пътищата би трябвало да понижават ", акцентира той. „ Не сме писали претекстове. Разговаряли сме с премиера за това. Ние нямаме лична виновност за нещастието.
Носим политическа отговорност. Очевидно не сме организирали работата в министерството по този начин, че да не се случи този случай. Тази злополука просто преля чашата. Намаляваме злополуките, само че се случи това”, изясни Валентин Радев. "7 сигнала сме подали към общини за съответния сектор. Това можем да създадем в нашето министерство.
Ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставка. Така се прави по целия свят. Ние сме министри в оставки. Ще продължим да си вършим работата, до момента в който не се намерят заместници ", посочи Радев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР