Снимка: БулфотоБях един от хората, които настояваха за облекчаване на

...
Снимка: БулфотоБях един от хората, които настояваха за облекчаване на
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията, определено не е край

Снимка: Булфото

" Бях един от хората, които упорстваха за облекчение на ситуацията. Тази пандемия съумя да промени живота на всеки един човек. Тук няма човек, който да не го е почувствал, дали стопански или сме трансформирали проектите му за лятото ".

Това съобщи в ефира на Нова телевизия основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който е член на Националния действен щаб за битка с ковид. 

" Много хора съблюдаваха разпоредбите и рекомендациите, само че имаше и такива го направиха над това, което препоръчвахме. Благодарение на тези хора сме на това състояние, написа Блиц. 

Бях по-голям оптимист преди седмица - две, въпреки че случаите на инфектирани тогава бяха повече. Не ми харесва това, че доста хора възприеха облекчаването на ограниченията като завършек на обстановката. Определено не е край. Ако в България се случи това, което се случи във Видин, би било покруса ", съобщи той. 

Както Блиц информира, Видинската болница е основното огнище на разпространяване на ковид в района, единствено в неврологичното поделение е инфектиран към 50 % от личния състав. 

" Много е евентуално на други мести да се повтори обстановката във Видин ", изрази мнение доктор Кунчев.

" Безкрайно доста ми се върви на море на избрани места. Ще го създадем. Ако не позволим това да става без всякаква мисъл.

Всеки може да отиде на море, на плажа и да стои на два-три метра от другия човек и да може да си разреши да изкара едно обикновено лято.

" Очарован съм от духа на народа, който даже в тези времена, съумява да измисли толкоз смешки за вируса ", заключи членът на Националния действен щаб.  

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР