Снимка Булфото, архивВ момента се наблюдава тенденция все повече млади

...
Снимка Булфото, архивВ момента се наблюдава тенденция все повече млади
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Младите се юрнаха навсякъде, мислят се за недосегаеми, а всъщност карат тежко вируса

Снимка Булфото, списък

В момента се следи наклонност от ден на ден младежи да се заразяват с COVID-19. Това съобщи пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов. Според него това се дължи на разхлабването на ограниченията и отварянето на питейни заведения и нощни заведения.

 
" Възрастните хора съблюдават ограниченията, само че младите не. Те се юрнаха на всички места, считат, че са по-недосегаеми. А доста млади карат тежко вируса. При физически натоварвания, когато си инфектиран, вирусът попада доста бързо в белите дробове. Затова е рисково, когато сте на дискотека, във фитнес, даже в сауна и дишането е по-учестено. Заразяването става от околната среда, от хората на близо. Видяхте какво се случи във Велико Търново, когато зрелостниците отидоха на дискотека ", изясни проф. Балтов. Той посочи, че СПА туризмът не трябва да се не разрешава, само че би трябвало да заобикаляме използването на сауна.
 
Още вести от България и света четете тук
 
" В един басейн навън, със слънчева светлина и добра конюнктура, няма никакъв проблем. Но не ползвайте сауна ", сподели той.
 
Според проф. Балтов сега в " Пирогов " регистрират втори пик и единствено за 20 дни през незабавната болница са минали 45 пациенти.
 
" Нямаме обаче чувство, че пациентите, които постъпват, са свързани с футболната среща. Но заразяването и клиничните промени може да са сред 10-14 дни. Може би, това, че стадионите са навън, не е довело да такива болести ", сподели той. Според проф. Балтов първоначално хората са спазвали ограниченията, тъй като първата вълна е била доста неразбираема.
 
" Не знаехме какво ще се случи, здравната система още не бе готова. Всички се опасяваха. Видяхте какъв напън върху здравеопазането има в други страни, като Италия и Испания. Очакваме по-лош сюжет и апелът ни да се пазим не е спрял. Имаме подготвеност след няколко месеца да поемаме по 50 случая на ден, както беше първоначално ", сподели той. 
 
Средно по към 150 теста на ден се вършат в " Пирогов ", като всеки един от тях коства по към 15 лв.. Те са безвъзмездни за пациентите и се вършат още при постъпване.
 
" Трябва да се вършат такива проби, тъй като са като защитна стена за нас. Когато има повишаване на пациентите с ковид, понижава пък плановият банкет. Придружителите обаче заплащат теста, в противоположен случай не можем да ги допуснем. Причината е, че доста пъти сме имали случаи в началото пациентът да е с един компаньон, след това с различен. Сега не можем да си позволим такова нещо ", разяснява проф. Балтов.
 
Затова съгласно него е добре цената на всички пътеки да се усили с цената на един PCR тест, както и в лекуването на заболели да се включат и частните лечебни заведения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР