Снимка: Булфото, архивТурция заклейми като арогантни критиките на френския президент

...
Снимка: Булфото, архивТурция заклейми като арогантни критиките на френския президент
Коментари Харесай

Турция заклейми критиките на Макрон

Снимка: Булфото, списък

Турция жигосах като " арогантни " рецензиите на френския президент Еманюел Макрон против дейностите на Анкара в източната част на Средиземно море, оповестява Българска национална телевизия.

Външният министър Чавушоглу упрекна френския водач в колониален инстикт и съобщи, че той заплашва ползите на Европа и Евросъюза.

Еманюел Макрон прикани Европа да приказва в един глас и да показва неотстъпчивост към Турция в Средиземно море. Според него държавното управление на турския водач Ердоган работи недопустимо в този регион и би трябвало да обясни своите планове.

Френският държавен глава се изрече на остров Корсика преди началото на среща на върха на страните от юга на Евросъюза, отдадена на напрежението в Средиземно море.

Освен домакинът Франция, участваха Кипър, Гърция, Италия, Малта, Португалия и Испания.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Турция реализира неприемливи сондажи в изключителната икономическа зона на Кипър и ускорява провокациите си по метод, неподобаващ за велика страна. Турският народ е популярен народ и заслужава нещо друго. Когато приказвам за Средиземноморски мир, той би трябвало да върви дружно с опция за намиране на метод на живот с Турция. Ние европейците би трябвало да бъдем твърди с Турция, не като народ, а като държавно управление на президента Ердоган, което се държи по недопустим метод.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР