Снимка: Булфото, архивСлужители на Артекс отново протестират заради спрения строеж

...
Снимка: Булфото, архивСлужители на Артекс отново протестират заради спрения строеж
Коментари Харесай

Пореден ден на протест на служители от Артекс заради спрения строеж на Златен век

Снимка: Булфото, списък

Служители на " Артекс " още веднъж стачкуват поради спрения градеж на " Златен век ".

След като през вчерашния ден недоволствто се организира пред постройката на Регионалното министерство, през днешния ден протестиращите се събират пред централата на ДНСК. 

Искането на чиновниците е строителството на постройката " Златен век " да продължи. С плакати и каски те са още веднъж под прозорците на ДНСК. Вчера ДНСК дефинитивно спря строителните действия поради изтекло позволение за градеж при започване на тази година. Според " Артекс " обаче то е годно до 2022 година.

" Административен произвол. Знаете ли какво е да тласкате един строител към вложения? Знаете ли какво е да насочвате компания като нашата към строителства и най-после след всички подписи, презаверки, актове и всички законови документи - да му кажете, че не може да строи. Това е да бутнеш един човек по стълбите и да го питаш накъде отива ", съобщи арх. Пламен Мирянов пред Българска национална телевизия.

" Това, че градежът е бил спрян и че съдът е разпоредил нещо друго, т.е., свалил е заповедите на ДНСК, не значи, че ние можем сега да приспаднем тези неща. Приспадането се случва единствено в случай че е записан в експлицитен текст в Закона за устройство на територията. Такъв текст нямаме ", уточни пред Българска национална телевизия шефът на ДНСК Влади Калинов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР