Снимка Булфото, архивСлед поредицата оспорвания от страна на Анкара на

...
Снимка Булфото, архивСлед поредицата оспорвания от страна на Анкара на
Коментари Харесай

Шефът на гръцкия Генщаб се закани: Ще изравним със земята всеки наш остров, ако турска войска стъпи на него

Снимка Булфото, списък

След поредицата оспорвания от страна на Анкара на гръцкия суверенитет в Егейско море, началникът на Генералния щаб на армията адмирал Евангелос Апостолакис предизвести, че Атина ще „ изравни “ всеки гръцки остров, ако турските сили стъпят на него, написа " Български вести ", представен от Блиц.

``
реклама

„ Ако те стъпят на остров, ние ще го изравним. Това е алената линия, която е призната и от държавното управление “, предизвести Апостолакис пред публицисти в Атина, като увери, че в случай че се наложи, Гърция ще се пази. „ Усилията ни са ориентирани към това да не позволяваме да се стига до подобен миг. Заедно със Съединени американски щати и Европейския съюз желаеме да подсигуряваме, че турците няма да стигнат до такава степен “, разясни гръцкият адмирал.

Визирайки стратегическия разговор сред Съединени американски щати и Гърция, първата среща от който се състоя във Вашингтон по-рано този месец, Апостолакис съобщи, че Съединени американски щати търсят способи за обезпечаване на баланс в района.

„ Гърция играе ролята на мост и има позитивна роля. Гръцко-израелско-египетската ос компенсира натиска, упражняван от Турция “, акцентира началникът на Генералния щаб на гръцката войска.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР