снимка Булфото, архивСлед като мечката от Родопите, която притеснявала хората,

...
снимка Булфото, архивСлед като мечката от Родопите, която притеснявала хората,
Коментари Харесай

Родопчани: След като мечката я няма, дишаме свободно

снимка Булфото, списък

След като мечката от Родопите, която тормозила хората, към този момент е мъртва, хората били щастливи.

" След убийството на мечката стръвница още веднъж можем да живеем свободно. Хората, даже и най-възрастните, събраха храброст и към този момент излизат по улиците, а други започнаха премахването на оградите с ток, с които се пазеха хищникът да не влезе в дворовете им. "

Това описа с усмивка пред " България Днес " Карамфилка Давидова, кметица на смолянското село Арда. В продължение на седмици обитаемото място беше тероризирано от мечка, която убиваше домашни животни, само че преди дни изненадващо стръвницата беше открита убита.

" Преживяхме един голям стрес, който надали доста хора могат да схванат. Може не всеки да ме разбере, само че ще кажа - да е жив и здрав индивидът, който умъртви мечката. До ден сегашен не знаем кой е, никой не се е похвалил. Но виждам в очите на хора, че са спокойни. Най-възрастните баби слагаха шкафове зад вратите си, с цел да не може хищникът да влезе. Ясно е, че нищо не можеше да спре такова огромно животно, само че хората опитваха всичко, с цел да се спасят ", показа прочувствено Давидова.

По нейни думи в региона на селото не престават да обикалят други мечки, само че те са на безвредно разстояние. " Животните са по баирите и в гората, нас ни притесняваше, че стръвницата умерено влизаше в селото и се разхождаше по улиците. Хубави времена настъпиха за нас, нека продължат по-дълго ", приключи с оптимизъм кметицата на родопското село.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР