Снимка: Булфото, архивСлед десетдневен престой в болницата папа Франциск напусна

...
Снимка: Булфото, архивСлед десетдневен престой в болницата папа Франциск напусна
Коментари Харесай

Папа Франциск напусна болницата

Снимка: Булфото, списък

След десетдневен престой в болничното заведение папа Франциск напусна лечебното заведение. 

Той претърпя планова интервенция за премахване на половината от дебелото му черво, съобщи Асошиейтед прес.

Очевидци споделиха, че кола, в която е бил светият отец, е напуснала тази заран римската болница " Джемели ". На 4 юли половината от дебелото черво на 84-годишния Франциск беше отстранена. Това е първата огромна хирургическа намеса, на която той беше подложен от 2013 година, когато стана папа.

Процедурата бе планувана за началото на юли, когато папски аудиенции по този начин или другояче не се плануват и Франциск може да си вземе малко отпуск. Папата ще има още няколко седмици, с цел да се възвърне, преди от 12 до 15 септември да посети Унгария и Словакия. След това е планувано през ноември да замине за Глазгоу, Шотландия, с цел да взе участие в конференцията за климата СОР 26. Обмислят се и други пътувания.

Първоначално Ватиканът сподели, че папата ще бъде изписан предишния уикенд, само че по-късно беше обявено, че ще остане още няколко дни в болница за възобновяване и рехабилитация. В неделя папата се появи за пръв път след интервенцията си на публично място и изглеждаше в добра форма, до момента в който произнасяше седмичната си молитва от балкон на 10-тия етаж на болничното заведение, заобиколен от млади пациенти с онкологични болести. Той употребява случая, с цел да прикани за гратис опазване на здравето за всички, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера следобяд, малко преди изписването му, той посети педиатричното онкологично поделение, което е на същия етаж на болничното заведение, на който е папският апартамент. Част от белия дроб на папата е била отстранена в младите му години, само че с изключение на това, Франциск се радва на релативно положително здраве, показва АП.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР