Снимка Булфото, архивПрокуратурата сравнява 4 случая на взривове на складове

...
Снимка Булфото, архивПрокуратурата сравнява 4 случая на взривове на складове
Коментари Харесай

Гешев разследва руска следа във взривовете в заводи за боеприпаси у нас

Снимка Булфото, списък

Прокуратурата съпоставя 4 случая на гърмежи на хранилища за муниции у нас, при които е видяно подобие. Това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Първият случай е от 12 ноември 2011 година до село Долни дол. Тогава е взривен склад на „ Емко ”. Унищожено е доста количество муниции и взривни субстанции, предопределени за Министерството на защитата на Грузия ", изясни Сийка Милева, предава NOVA.
 
Собственик на засегнатата продукция е Емилиян Гебрев.

Вторият случай е от 2015 година, когато е взривен склад за подготвена продукция на ВМЗ-Сопот, до село Иганово. Част от унищожена продукция, също е благосъстоятелност на „ Емко ”.

Третият случай също е от 2015 година, изясни още Милева. Тогава е взривен завод на ВМЗ-Сопот в Иганово.

Четвъртият случай е от 2020 година В Мъглиж е взривен склад на цех „ Арсенал ”. Сийка Милева акцентира, че „ Арсенал ” е стратегически обект за националната ни сигурност.

„ При четирите катастрофи се следи подобие, само че се разграничават от останалите случаи на гърмежи на хранилища през същия интервал. И в четирите случая не са открити съответни аргументи за гърмежите в складовете ”, изясни Сийка Милева.

Тя изясни, че и в четирите случая има пожари преди този момент, което приказва, че се е целяло хората да се отдръпват от мястото.

„ Категорично е открито, че задействането на зарядите е ставало отдалечено ”, сподели Милева.

Взривената продукцията е била предопределена за експорт към Грузия и Украйна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР