Снимка Булфото, архивПредвижда се въвеждането на дневни и уикенд винетки

...
Снимка Булфото, архивПредвижда се въвеждането на дневни и уикенд винетки
Коментари Харесай

Въвеждат дневни и уикенд винетки


Снимка Булфото, списък

Предвижда се въвеждането на дневни и уикенд винетки за леките коли като част от политиката за гъвкаво тарифиране. Това заяви министърът на районното развиване Николай Нанков. " Днес (15 януари) следва подписването на контракта за създаване на ТОЛ системата, с която винетките ще станат електронни, а таксата за тежкотоварните коли ще скочи 6-7 пъти ", сподели Нанков. Той напомни, че в този момент с дневна винетка от 23 лева тировете прекосяват България от Калотина до Капитан Андреево.

" В момента приходите от винетки са към 350 млн. лева средногодишно ", разгласи министърът и уточни, че 2017 година е рекордна във връзка с постъпленията от тях. През предходната година са продадени близо 700 000 стикера повече, а приходите са били с 25 млн. лева повече по отношение на 2016 година " Таксата за тежтоварните коли ще се увеличи доста, само че това е справедливият модел ", уточни районният министър и добави, че се чака нарастването на приходите от заплащаните от тях такси да е с 6-7 пъти.

" С въвеждането на ТОЛ системата ще успеем за първи път да се възползваме от геостратегическото си състояние ", обърна внимание Николай Нанков. Той уточни, че до неотдавна винетката за тежкотоварни коли, с която те минават от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, струваше 21 лева, като към този момент е 23 лева, а за прекосяване по автомагистралата сред Ниш и Пирот в Сърбия от януари т.г. се заплаща към 20 лева " С въвеждането на ТОЛ системата ще има задоволителен запас за пътни поправки ", обърна внимание министърът.

В отговор на въпрос Николай Нанков изясни, че има разлика сред планова скорост и скорост на придвижване по магистралните сектори. Той добави, че нормално на автомагистралите плановата скорост е с 10 км/ч по-ниска от допустимата за придвижване. Така скоростта за придвижване по секторите от Автомагистрала „ Хемус “, които следва да бъдат построени при планова скорост 120 км/час, действително ще бъде до 130 км/час. " През 2018 година 75 км от автомагистралата ще са в осъществяване, а действително строителство ще се извършва на най-малко 25 км от нея ", осведоми министърът. През тази година ще в употреба ще бъдат въведени предварително още 30 км от Автомагистрала „ Струма “ в сектора сред гр. Сандански и Кулата.

© Actualno.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР