Снимка: Булфото, архивИскаме разговор за бъдещето, не партийни свади за

...
Снимка: Булфото, архивИскаме разговор за бъдещето, не партийни свади за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Смяната на министри е загуба на време за България

Снимка: Булфото, списък

Искаме диалог за бъдещето, не партийни свади за предишното, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в село Баня, където се организира семинар на парламентарната група на левицата. " Борисов и Цветанов са на финала, ние сме бъдещето ", по този начин тя разяснява последните кавги в ръководещата партия, оповестява bTV.

Лидерът на Българска социалистическа партия дефинира промяната на министри като безсмислена. „ Ние не разясняваме персоналните качества на този или оня претендент, а споделяме, че това няма да промени системата, няма да промени политиката. Просто промяната на един с различен човек, в случай че ще продължи както до момента, е нещо безсмислено. Важен е моделът, системата, по която действа и Министерство на вътрешните работи, и всички министерства в България. Там би трябвало да се трансформират нещата ”, сподели още тя.

Премиерът Бойко Борисов незабавно отвърна на удара. „ Аз не съм на СПА център, аз работя! Откривам учебни заведения, софтуерни паркове, зали. Само да ѝ покажат фотосите на госпожа Нинова и да не разясняват! Само покажете, в случай че може – на това учебно заведение, парковете, роботите, децата – какво сме създали, а не какво ще ”, съобщи министър-председателят.

Нинова добави, че по време на семинара са били взети решения за организацията на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ за сегашния парламентарен сезон. „ Тръгваме на срещи-разговори в цялата страна с амбициозната задача да се срещнем с оптимално доста български жители ”, сподели водачът на социалистите и изясни, че в Народното събрание ще останат единствено 20 народни представители от Българска социалистическа партия.

„ Те ще отстояват нашите позиции и ще дават мнение по импортираните законопроекти. Останалите тръгваме по срещи в страната, като ще пътуваме в сряда и четвъртък “, разяснява тя. Нинова съобщи, че има основни моменти в работата на Народното събрание, когато всички ще бъдат в зала – ветото на президента върху Административнопроцесуален кодекс, гласуването на новите министри, разискването на бюджета, законът за пътищата.

Социалистите са подготвени с четири законопроекта за внасяне в Народното събрание –  управление на държавните предприятия, наследството на тракийските българи, отбрана от домашното принуждение, отбрана на българското произвеждане и против двойния стандарт при храните.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР