Снимка Булфото, архивГраничната сигурност е постоянен приоритет за българското правителство,

...
Снимка Булфото, архивГраничната сигурност е постоянен приоритет за българското правителство,
Коментари Харесай

МВР: Ценим сътрудничеството с Департамента по енергетика на САЩ

Снимка Булфото, списък

Граничната сигурност е непрекъснат приоритет за българското държавно управление, изключително в подтекста на актуалните провокации. Това посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов на отбелязването на десетата годишнина от осъществяването в България на Програмата " Втора линия на отбрана " на Департамента по енергетика на Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция.

Той е уточни, че географското състояние на страната ни я прави уязвима от позиция на опити за потреблението на територията ни като директна зона за реализиране на доставки, свързани с нуклеарни и радиоактивни субстанции и материали. Затова в Министерство на вътрешните работи високо оценяваме съдействието с Департамента по енергетика на Съединени американски щати, с помощта на което на ГДГП е предоставена техническа помощ на стойност над 50 милиона щатски $, е декларирал основен комисар Ивайло Иванов.

Преди по-малко от 24 часа министър председателят Борисов и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обсъждаха опциите за разширение на съдействието сред двете страни, е споделил Джъстин Фрийдмън - консултант в посолството на Съединени американски щати в София. Но с помощта на напъните и на работата на присъстващите в залата ние към този момент имаме доста високо равнище на съдействие, съгласно него. Само предходната година това съоръжение е употребявано сполучливо от Гранична полиция за попречване на над 28 случая на допустима контрабанда на нуклеарни и радиоактивни материали, е показал той и е допълнил, че програмата е дребен, само че доста значим съставен елемент в нашето стратегическо дълготрайно партньорство.

Кевин Рошдих, управител за България на Програмата " Втора линия на отбрана ", е показал новите шест уреда за разкриване на радиоактивни изотопи, които получава Гранична полиция.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР