Снимка: Булфото, архивФизкултурата и самоспасяването прекрачиха дебата по кандидатурата на

...
Снимка: Булфото, архивФизкултурата и самоспасяването прекрачиха дебата по кандидатурата на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов към БСП: Добре, че избягах! И съм първият спасен от вас

Снимка: Булфото, списък

Физкултурата и самоспасяването прекрачиха дебата по кандидатурата на Народното събрание за парламентарен арбитър, преди да бъде определен единственият повдигнат правист - Красимир Влахов, написа " Канал 3 ".

В хода на политическите диспути се чу едно самопризнание - шефът на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов, захапван постоянно от социалистите в залата, че е бил в техните редици, не се сдържа и им отговори от трибуната.

" Добре, че избягах! И съм първият избавен от вас!  Ние сме тук не да си мерим политическите резултати и недостатъци ",

скастри той алените по време на разногласието кой по какъв начин номинирал и кого подкрепил за Конституционен съд.

Кирилов си изпроси закачките за партийното си минало по време на дебата поради въпросите, които насочи към Българска социалистическа партия.
" Защо оттеглихте кандидатурата на Янаки Стоилов? за какво за повторно отмъщавате на един прелестен правист, на един прелестен конституционалист? Защо манипулирате всяко изявление и неглижирате обстоятелства, които изложихме? Ние го представихме арбитър Влахов като арбитър, който постоянно е зачитал закона и Конституцията ", съобщи Кирилов.

А Цветан Цветанов след него се обърна към Крум Зарков: " Българският парламент загуби един заслужен претендент, тъй като избраха Вас пред него! " Това засегна надълбоко соцдепутата, който стана да се отбрани:

" Янаки Стоилов не заслужава да го употребявате по този начин! Тежеше си на мястото ". " Просто се усещам омерзен ", призна Зарков и се обърна към Влахов и залата, че " тези хора ", визирайки ГЕРБ, употребяват всеки престиж по този метод.

" Резултатът е, че в България не останаха престижи, които да не са поринати ", изригна социалистът. Той цитира Янаки Стоилов, който персонално се е отдръпнал и е декларирал: " В организиран мач не играя ". " Прав е ", отсече Зарков.

Съпартиецът му Иван Иванов пък се възмути, че Цветан Цветанов е обидил цяла парламентарна група, а Цвета Караянчева не му е направила забележка. " Не мога да натрапвам цензура, тук е парламент, демократична институция, а изказващите се излагат избрани тези ", не се съгласи председателката на Народното събрание.

В алената атака се включи и Валери Жаблянов, който подсети на упреците на Цветанов, че единствено Българска социалистическа партия не се срещнали и подкрепили Красимир Влахов, с довода, че в Народното събрание депутатите имат право на друго мнение и отбраняване на свои тези.

" Не мога да схвана правилото, по който разсъждават част от сътрудниците, че в случай че всички не се строят зад физкултурника, няма да има извършения на двора “, обърна се Жаблянов към депутатите по адрес на Цветанов.

Той добави, че този метод е обикновен. " Единодушието, болшинството, командата „ строй се по гарнизона “ са в цялостен прорез с духа на парламентаризма ".

Цветанов не му остана задължен. " Законът за спорта е идната точка в дневния ред и имате опция интензивно да се включите в дебата ", предложи му Цветанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР