Снимка: Булфото, архивЕвродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева обяви, че Корнелия

...
Снимка: Булфото, архивЕвродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева обяви, че Корнелия
Коментари Харесай

Елена Йончева обвини Корнелия Нинова, че предава послания от властта по Барселонагейт

Снимка: Булфото, списък

Евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева разгласи, че Корнелия Нинова я е предизвестила по какъв начин прокуратурата ще заведе дело против нея, в случай че продължи да проверява " къщата в Барселона ", написа OFFnews.bg.

В изявление за изданието Euractiv Елена Йончева показва, че диалогът сред двете се провел през юли 2018 година в пленарната зала на Народното събрание. По думите на евродепутатката тя приела тогава казаното като опит да бъде защитена. Сега обаче е уверена, че Нинова е „ предавала обръщение на властта “.

Самата Корнелия Нинова дефинира като " парадокс " това изказвания. Пред " Свободна Европа " тя съобщи, че " няма такова нещо " и че не вижда никакво пояснение на думите на Елена Йончева като се изключи че го прави по непозната воля.

„ Беше в края на юли, в постройката на Народното събрание, беше петъчен ден. Корнелия Нинова седна до мен в пленарната зала, в залата съвсем нямаше хора. Преди това бях оповестила пред публицисти, че ще продължа следствието за къщата в Барселона, което не е мое. Това е журналистическо следствие, само че аз ще го продължа, като употребявам всички средства, с цел да се стигне до истината. Г-жа Нинова ми сподели, че в случай че продължа това следствие като евродепутат, тя има информация, че против мен ще бъде повдигнато обвиняване от прокуратурата. Аз й споделих, че няма от какво да се тормозя и ще продължа това следствие. Тогава допусках, че госпожа Нинова просто желае да ме защищити от възможен удар на прокуратурата и я уверих, че нито аз, нито тя има от какво да се тормози, тъй като в моята биография няма нещо, което да е притеснително “, сподели Йончева, която тогава беше депутат, а в този момент е евродепутат (БСП, Алианс на социалисти и демократи), пред Euractiv.

„ Към края на годината получих искане на прокуратурата за събаряне на имунитета, показаха ми информация по кое време са почнали да събират информация, с цел да образуват този сигнал – това е август месец, един месец след диалога с Нинова ”, добавя Йончева.

Евродепутатката още веднъж акцентира, че не е получила политическа поддръжка от Българска социалистическа партия за сигналите си.

„ По чия поръчка е работила Нинова можем единствено да гадаем, аз споделям какви са обстоятелствата. Но когато няма политическа поддръжка за моите сигнали, тъй като те са общо три, не е единствено къщата в Барселона, тези сигнали към този момент не стоят съществено, наподобяват като една персонална борба. Аз нямам персонална борба с Борисов. Освен това в никакъв случай госпожа Нинова не е отправяла искане към господин Цацаров, към проверяващите органи, да се обърне внимание за тези сигнали. Освен това, когато направих тази експертиза в американска лаборатория, не съм чула от госпожа Нинова, че има такава експертиза, която потвърждава, че това е гласът на Борисов. Вие какъв извод ще си извършите? “

Запитана за какво споделя тези смущаващи неща едвам в този момент, Йончева сподели, че дълго е вярвала, че Нинова е желала да я защищити, само че в този момент е решила, че би било “съучастие “, в случай че продължи да мълчи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР