Снимка Булфото, архивЕС въведе мита за вноса на стомана, които

...
Снимка Булфото, архивЕС въведе мита за вноса на стомана, които
Коментари Харесай

Ответен удар: ЕС въведе мита за стомана от Русия, Китай, Индия

Снимка Булфото, списък

Европейски Съюз вкара мита за вноса на стомана, които ще ударят мощно най-големите вносители - Китай, Индия и Русия, с цел да се защищити от по-нататъшен срив на цените.

Стойността на европейската продукция падна, откакто Съединени американски щати таксуваха най-големите, в това число Европейски Съюз, с 25% по-високи мита през 2018 година и пазарът на общостта бе залят от пренасочени от Америка изделияnes, написа Dnes.bg.

Мерките, които влязоха в действие на 1 февруари, обгръщат 26 категории стоманени артикули. За тях се дефинират квоти, след чието надхвърляне ще се ползва мито от 25%. Размерът на квотите е избран съгласно количествата, внасяни в Европейски Съюз през 2015-2017 година, плюс 5%.

“Тарифните квоти изцяло резервират обичайните нива на вноса в Европейски Съюз и последователно ще се усилват ”, заяви Европейската комисия.

Мерките ще се ползват 3 година, с опция за удължение или отпадане “в случай на смяна на събитията ”.

Те ще обиден както американската продукция, по този начин и произведения от Китай, Русия, Турция, Индия, Южна Корея и Украйна, които са най-големите вносители на стоманени произведения в Европейски Съюз.

От митата са изключени единствено Норвегия, Исландия и Лихтенщайн като членове на Европейското икономическо пространство.

“Мерките са изцяло оправдани поради пренасочването на голямо количество продукция към пазара на Европейски Съюз, частично вследствие на международното произвеждане и нарушаванията провокирани от 232-те амеркански ограничения ”, разяснява генералният шеф на Европейската стоманена асоциация Еврофер Аксел Егерт.

Решението на Брюксел идва единствено дни, откакто президентът Тръмп се похвали в Twitter, че политиката му е “съживила тотално американската промишленост ”. Вашингтон заяви за четирикратно увеличение на облагите за последното тримесечие на 2018 година

След оскъпяването на американския импорт, Европейски Съюз беше залят от продукция от трети страни, която смъкна цените и заплаши локалните производители. През юли шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се срещна с Тръмп във Вашингтон. В взаимна декларация след договарянията американската страна увери, че ще преразгледа основанията за включването на европейските производители измежду по-високо облаганите вносители, само че досега не са оповестени никакви дейности в тази посока.

Най-големите производители на стомана в света са Китай (48%), Европейски Съюз, Япония, Индия и Съединени американски щати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР