Снимка Булфото, архивД-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите

...
Снимка Булфото, архивД-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов: Болничен могат да вземат хората със странични реакции от ваксината

Снимка Булфото, списък

Д-р Георги Миндов, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София изяви мнение, че хората, които са получили странична реакция след имунизация, могат да употребяват болничен, предаде .

От началото на седмицата, когато в имунизациите против COVID-19 се включиха и персоналните лекари, доктор Миндов е сложил ваксина на повече от 30 души от пациентската си листа. До момента няма недоволства за странични реакции. Изявилите предпочитание да се ваксинират в неговия лист са общо към 80. По думите му до четвъртък ще успее да имунизира всички, които са избрали имунизацията на АстраЗенека.

Останалите обаче, които избират РНК ваксина, евентуално ще би трябвало да се ваксинират във имунизационен център, тъй като изискванията за съхранението им са по-специални. Все отново доктор Миндов не изключи опцията да слага и РНК ваксини, стига да има задоволително искащи в съответния ден от листата. 

По мотив логистиката на дозите от АстраЗенека той изясни, че самичък е взел нужното му количество от Столична РЗИ, само че сега ваксини към този момент няма.

" Ходиш и си вземаш, в случай че има. В момента има огромна интензивност на имунизационните центрове. Не мисля, че е поради 10 лева, които се поставят на убождане. Може би аргументите са други ", сподели още доктор Георги Миндов и предложи при неразположение след имунизацията пациентите да се обадят на персоналния доктор, а в случай че реакцията е по-сериозна - да звънят на Спешна помощ. Леките странични резултати се лекуват симптоматично, изясни експертът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР