Снимка: Булфото, архивБивши ключови фигури в ДПС основаха ново гражданско

...
Снимка: Булфото, архивБивши ключови фигури в ДПС основаха ново гражданско
Коментари Харесай

Бивши ключови фигури в ДПС основаха ново движение, алтернатива на Карадайъ

Снимка: Булфото, списък

Бивши основни фигури в Движение за права и свободи основаха ново гражданско придвижване, което да е опция на гласоподавателите на Движение за права и свободи.

За него заяви през декември някогашният министър на земеделието в държавното управление “Сакскобургготски ” и някогашен член на Движение за права и свободи Мехмед Дикме. Новият политически план се споделя “Движение за единение на народа ” (ДЕН), написа " Фрогнюз ".
Формацията е записана не като партия, а като съдружие, в което вземат участие партии и обособени персони. Идеята е да сплоти всички обединения и хора, които са се отделили от Движение за права и свободи през годините. За ръководител на ДЕН беше определен Мехмед Дикме.

Освен Дикме, в управителния съвет на “Движение за единение на народа ” влизат ръководителите на Националното придвижване за права и свободи (НДПС) Гюнер Тахир и на Народната партия за независимост и достолепие (НПСД) Орхан Исмаилов.

И двете обединения от години се пробват да разбият монопола на Движение за права и свободи в смесените региони, само че напъните им са без резултат. В управление на новото съдружие е кметът на Хитрино и член на Движение за права и свободи Нуридин Исмаил. На последните избори Исмаил беше кандидат- кмет от ДОСТ. В управителния съвет е и Бюлент Хасанов, който е член на Националния съвет на ДОСТ.

 

НПСД беше част от Реформаторския блок, който взе участие в кабинета “Борисов 2 ”. На последните парламентарни избори НПСД се яви в коалиция с ДОСТ на някогашния ръководител на Движение за права и свободи Лютви Местан, само че в края на 2017 година двете партии се разделиха.

Сред задачите, които придвижването си слага са: премахване корупционния модел на ръководство в страната, повишение благосъстоянието и качеството на живот на българските жители, определяне господство на закона, подсилване на независимостта и професионализма на институциите, справяне с бедността посредством интензивен стопански напредък, както и основаване на условия за равни благоприятни условия за всички жители на България, без значение от пол, възраст, вяра. “Движение за единение на народа ” упорства още за въвеждане на законодателна рамка, която да подсигурява ясна благосъстоятелност на медиите и спазването на високи професионални стандарти в медийната среда, с цел да се постави завършек на политическото финансиране на медии.

По неофициална информация, публикувана от Mediapool.bg сдружението е било търсено за възможна коалиция от партията на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, както и от други партии. Още през декември Дикме разгласи, че “със сигурност ще бъдем в коалиция, водят се диалози ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР