Снимка Булфото, архивБългария изпраща помощ към Хърватия. На свое заседание

...
Снимка Булфото, архивБългария изпраща помощ към Хърватия. На свое заседание
Коментари Харесай

Захариева: Изпращаме 100 хил. евро и минерална вода на Хърватия за преодоляване на щетите от земетресението

Снимка Булфото, списък

България изпраща помощ към Хърватия. На свое съвещание през днешния ден Министерският съвет реши да отпусне 100 000 евро първична помощ на Хърватия за превъзмогване на вредите от земетресението, при което при първични данни починаха седем души.

" Тъй като материалните вреди в цялата страна са големи, помолихме нашето посолство да изследва къде са най-големи потребностите от възстановителни работи ", съобщи външният министър Екатерина Захариева.

Българската помощ ще бъде ориентирана към две емблематични здания в Хърватия, свързани и с българската история -  Горноградската гимназия и Хърватската академия на науката и изкуствата.
" Всички се молим и се надяваме броят на жертвите да не се усилва. Заедно сме в този сложен миг ", съобщи още външният ни министър и изрази съболезнования на околните на починалите и на потърпевшите.

Днес вицепремиерът Екатерина Захариева организира незабавно заседание с министъра на стопанската система Лъчезар Борисов и с Българския червен кръст. Тъй като хърватската страна се нуждае от питейна вода, бе решено благодарение на най-големите производители на минерална вода у нас да бъдат проведени незабавни доставки.

Първите два ТИР-а с минерална вода от разнообразни производители ще бъдат доставени още в почивните дни в складовете на Българския червен кръст в село Лозен, откъдето ще бъдат превозени до Хърватия.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР