Снимка Булфото, архивАнгела Меркел предлага да отпаднат някои ограничения за

...
Снимка Булфото, архивАнгела Меркел предлага да отпаднат някои ограничения за
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Ваксинираните да бъдат освободени от карантина при контакт с болен

Снимка Булфото, списък

Ангела Меркел предлага да отпаднат някои ограничавания за имунизираните, с което загатва, че за останалите строгите ограничавания остават. 

Говорейки след диалози с министър председателите на 16-те провинции на Германия, Меркел сподели, че на хората, получили и двете дози ваксина, би трябвало „ явно “ да бъде разрешено да се подстригват или да влязат в магазин, без да се постанова да демонстрират негативен тест за ковид, и да бъдат освободени от карантина след непосредствен контакт със инфектирано лице. Същото би се отнасяло и за хора, които могат да потвърдят, че са се възстановили от коронавирусна зараза, да вземем за пример посредством проявление на позитивен PCR тест, който е най-малко отпреди 28 дни, написа

Правителството ще приготви декрет, в който да изложи своите оферти, сподели тя на конференция в Берлин, който по-късно ще бъде разисквана в Народното събрание.

Меркел не даде период за това по кое време разхлабването на рестриктивните мерки може да влезе в действие. Меркел съобщи, че ходът да се върнат някои от главните им права на хората с имунитет за ковид идва откакто неотдавна институтът по инфекциозни заболявания „ Роберт Кох ” откри, че изцяло имунизираните хора и тези, които са се възстановили, " към този момент не съставляват съответна заплаха от зараза ".

Но тя предизвести, че Германия е изправена пред „ сложна фаза на преход “, защото възходящ брой хора получават своите имунизации и са гладни за повече свободи, до момента в който забележителна част от популацията към момента ще живее с тежки ограничавания.

Досега единствено седем % от популацията са получили двете дози ваксина против COVID-19 в Германия и към 23 % са получили първата инжекция, само че темпото се форсира, защото лекарските кабинети получават повече дози ваксини.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР