Снимка Булфото, архивСлед репликата на президента Мутри вън!“, днес цялата

...
Снимка Булфото, архивСлед репликата на президента Мутри вън!“, днес цялата
Коментари Харесай

Осман Октай за Кирил Петков: Директно удари обръчите на Доган. Това силно раздразни ДПС

Снимка Булфото, списък

„ След репликата на президента „ Мутри вън! “, през днешния ден цялата мафия е на война с президентската институция и служебното държавно управление. Ще създадат всичко допустимо да отстраняват президента Радев, в случай че доведат изборите до балотаж, както се случи с Петър Стоянов “, предизвести той. 

Ето какво още сподели Октай:

Защо за Движение за права и свободи сега най-големият зложелател като че ли е служебният министър на стопанската система Кирил Петков? 

Всъщност техен максимален зложелател е освен служебният министър на стопанската система. Техни врагове са и финансовият, и вътрешният министър. Бойко Рашков с контрола върху следения и платен избор раздразни доста техни брокери на гласове в страната. Кирил Петков най-вече ги раздразни с тези следствия и информацията, която изнесе за ББР и консолидационните компании. Всички тези неща непосредствено удрят обръчите на Доган и по тази причина те са толкоз афектирани и раздразнени. 

Още от времето на Емил Караниколов, икономическият министър, който Бойко Борисов уволни поради подозрения за връзка с Пеевски, Движение за права и свободи осъществяваха извънреден надзор в интерес на така наречен „ обръчи от компании “, изключително към Делян Пеевски, за всички кадрови и основни позиции – като започнете от Стоян Мавродиев. Връзката на Мавродиев и Пеевски е доста мощна що се отнася до записаните офшорни компании от офисите на Мавродиев от едно време. Когато министър Кирил Петков, с поддръжката на президента, към този момент осветява всички тези схеми и сменя управления, естествено най-нормалното нещо е хората от обръчите на Доган да са ядосани и изнервени. 

Как ще коментирате държанието на Движение за права и свободи? 

Движение за права и свободи изпитаха задоволство след дълги години на политическа изолираност. След ерата на Орешарски и след прегръдката на Лютви Местан на „ Орлов мост “ със Сергей Станишев нито една от политическите обединения не си позволяваше да организира публични политически диалози с Движение за права и свободи. Голямата неточност на групировката на Слави Трифонов „ ИТН “ беше тази първа извършена среща с Движение за права и свободи. След нея от управлението на Движението бяха доста удовлетворени и съвсем си повярваха, че са излезли от политическата изолираност. Обаче след реакцията на „ Демократична България “, и изключително на Христо Иванов, управлението на „ ИТН “ се опита да се дистанцира от Движение за права и свободи, пробваха се да се оправдаят, че това не е било диалог за бъдещи партньорства, ръководство и така нататък Всичко това още веднъж изнерви Движение за права и свободи и ги настрои против Христо Иванов и „ Демократична България “. Понеже върху тях участва облика на Пеевски, откриха метод да трансферират напрежението към „ Демократична България “ и Кирил Петков върху облика на Иво Прокопиев.

 

Йордан Цонев и представителите на Доган, говорейки за „ майката-родина “ и абсурдът, който предизвикаха с напускането си на Съвета по сигурността – това беше доста рисков знак от страна на Движение за права и свободи: „ Пипнете ли Доган, ние не отговаряме за националната сигурност и етномира “. Това споделиха те, напускайки Съвета за национална сигурност. От една седмица чувам доста рискова наклонност от йорданцоневци и карадайъовци, че те сякаш не са етно-религиозна партия, а приказват от името на всички мюсюлмани. Как става по този начин? Младата и образована част от мюсюлманите в България са извънредно афектирани от чуждопоклонничеството на Карадайъ в Анкара. 

Изненадан ли сте, че адв. Николай Хаджигенов от „ Изправи се.БГ! Ние идваме “ /партия на протеста/, протяга ръка към Движение за права и свободи за сформиране на кабинет? 

Що се отнася до Хаджигенов и „ Изправи се.БГ! Ние идваме “, аз не мога да схвана разнопосочните политически послания в тяхната група. Те са подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки. Хаджигенов дори беше подготвен да се жертва и министър да става. Вижте даже Арман Бабикян или Татяна Дончева, която кръжеше към „ Позитано “, с цел да влезе в коалиция с Българска социалистическа партия, а по-късно се обърна на 180 градуса, нападайки Корнелия Нинова – това са хода на оцеляването. 

Сега сега всички желаят да обвинят другарчето – то да е отговорно за идните предварителни избори, които се задават от ъгъла. Не може през днешния ден Бабикян да желае да се сформира отговорно държавно управление и да атакува с недодялан език както личностите в „ ИТН “, по този начин и политическата групировка. Не се прави по този начин. Дори когато хората се женят по обич, в случай че нападнеш булката, зетя или рода, няма по какъв начин да стане сватбата. В момента в политическата кухня нещата са толкоз съществени, а те всеки ден упрекват другарчето и се оправдават, че нямат виновност за това, че са провалили договарянията. Всички са отговорни. Т.нар. „ партии на митинга “ фактически ще изгубят на идващите предварителни избори поради неадекватността си, че не дадоха отговор на упованията на протестната сила. Хубавото е, че тази протестна сила, разочарована от тези обединения, се сплотява към служебното държавно управление и към президента.
 

Как разчитате думите на ген. Атанас Атанасов и адв. Николай Хаджигенов, че Ива Митева би била добра номинация за министър председател?
 

Това не е добър ход. По-скоро е задкулисен ход. Поведението им не е за консолидация и търсене на отговорно решение, а е „ Разделяй и владей “. Утре-вдругиден ще излезе Слави и ще каже, че не е тяхна работа да оферират кой да бъде министър-председател от „ ИТН “. По този метод желаят да основат спор сред Ива Митева и Слави Трифонов. Да ме извинява ген. Атанасов, само че търси конспирация и основава спор и различия в лагера на съперниците, знаейки, че няма да има държавно управление.

 

Според Вас може ли да се разчита на поддръжката на Движение за права и свободи както за правосъдна промяна, по този начин и за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев?

 

Това е парадокс! Местните феодали получиха поддръжка тъкмо от три обединения – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. И те в съглашателство управляват правосъдната система и си излъчиха и основен прокурор. Тези хора, говорейки през днешния ден за бюджета и за правосъдна промяна, просто лъжат гласоподавателите. Докато Движение за права и свободи, ГЕРБ и Българска социалистическа партия са в Парламента няма по какъв начин да стане същинска правосъдна промяна, каквато чакат българските жители, тъй като те разчитат на отбрана от прокуратурата. Те по тази причина имат такова самочувствие, че няма кой да ги преследва. Нали помните репликата на Цветан Цветанов преди време: „ Няма кой да ме накаже мене “? Те напълно разчитат на бухалката, наречена „ прокуратура “ и бухалките „ Специализирана прокуратура “ и „ Специализира съд “. Сега Движение за права и свободи най-нагло желаят информация дали Пеевски има осъществени закононарушения тъкмо от тези структури, които го прикриват.

Прокуратурата преднамерено е основана още от времето на „ Кръглата маса “. За първи път тези младежи, които излязоха на митинга и получиха институционална поддръжка от президента, което притегли вниманието на европейската общественост и медии, объркаха проектите на цялостното задкулисие, което сега е в тотална суматоха.

 Какви са вашите прогнози? Накъде вървим?

 

След репликата на президента „ Мутри вън! “, през днешния ден цялата мафия е на война с президентската институция и служебното държавно управление. Ще създадат всичко допустимо да отстраняват президента Радев, в случай че доведат изборите до балотаж, както се случи с Петър Стоянов.

 

Между 22 октомври и 22 ноември би трябвало да са президентските избори по Конституция. Вече влязохме в рисковата зона на конституционна рецесия, тъй като Народното събрание не дефинира датата за президентските избори. 60 дни преди тях би трябвало да стартира подготовка Централната изборна комисия. Всичко това закъснява и навлиза в тази рискова зона. В момента Народното събрание просто слага президента в нервна обстановка, неопределяйки датата за президентските избори. Има заплаха до последно да изнервят ситуацията и вероятно президентът да не може да сформира Инициативен комитет за регистрацията му, събиране на подписка и така нататък Току виж изборите няма да са 2 в 1, а парламентарните ще бъдат след президентските.

Вместо да работят, депутатите единствено привикват министрите. Сигурно са зажаднели от времето на Бойко Борисов, че той и неговите министри не ходеха в Народното събрание. Аз съм уверен, че даже и промени в бюджета няма да създадат. От тяхното държание е видно, че всеки има някакви искания за съответните оферти на служебния финансов министър. Ако останем без обновен бюджет ще настъпи драма в обществото наесен. Не президентът, не служебното държавно управление, а тези, за които сме дали своят вот на последните избори, ще са отговорни за неуспеха на бюджета.

Предупреждавам – има заплаха да не създадат актуализация на бюджета и този път ще са отговорни безусловно всички, без изключение.

Интервю на Веселка Иванова

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР