Снимка: Булфото, архивНачинът по който тръгна да работи днес парламента,

...
Снимка: Булфото, архивНачинът по който тръгна да работи днес парламента,
Коментари Харесай

Борисов сравни Нинова с Меркел и направи важно предложение за проблема с мигрантите

Снимка: Булфото, списък

" Начинът по който потегли да работи през днешния ден Народното събрание, като знам болшинството, почти ми е ясно и по какъв начин ще приключи. Надали е добре да си прехвърляме толкоз доста вини. Има един неоспорим факт - към този миг България е единствената страна в Европейски Съюз, в която няма мигрантски напън и сме се справили съвършено с мигрантите. Дават ни за образец. " Така стартира речта си от трибуната на Народното събрание министър-председателя Бойко Борисов, написа Блиц.

С тези думи той дава отговор на водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по-рано през днешния ден зададе няколко въпроса към него. 

Премиерът оправда държавното управление с думите, че до в този момент никой не е бил задоволително квалифициран за мигрантска вълна. Той уточни, че към този момент имаме  войска, граничари, спомагателни сили и 320 милиона евро от Европейска комисия, с които работим по границите.

" Няма специалист, който да ви каже, че без съглашение не можем да се оправим сами с миграционната вълна. Колкото и да се вършат на герои някои хора, когато дойдат десетки хиляди на оборудванията и ще ги съборят ", продължи Борисов. 

Премиерът направи и забавно съпоставяне сред Корнелия Нинова и канцлерът на Германия Ангела Меркел.  

" Г-жо Нинова, канцлерът Меркел изумително ми припомня на вас. Вкараха я в процедура по същите ограничения, както вас ви вкараха с козите. То не е смешно. Ако си спомняте Средиземно море и хибридната офанзива. Помните ли момченцето, което беше умряло на брега? Така тя стана и сподели " Хайде да ви спасим ". Така стана и при вас с козичките. До ден сегашен няма нещо, което толкоз да е унищожило политическата й кариера, колкото това решение, което тя взе ", изясни той.

" Конте изиска да вземем от еди кой си транспортен съд, еди какъв брой си мигранти. Той е писал на всички министър председатели, някои одобриха, само че аз отговорих, че няма да взема. За да не се вкараме в такава процедура, ще желая да се събера с групата на ГЕРБ и да вземем решение. Ако Народното събрание през днешния ден вземе решение, уязвимите места са две. Няма неприятно държавното управление да вземе решение да не се подписват някакви документи. Депутатите имат право на личен глас. Аз желая 2-3 минути да си поговоря с моите депутати, с цел да не кажете след това, че сме сменили мнението ", добави Борисов. 

Веднага по-късно депутатите си дадоха отмора, с цел да обсъдят предлагането на премиера по групи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР