Снимка Булфото, архивБетономорие иска президентско вето върху Закона за Черноморието.

...
Снимка Булфото, архивБетономорие иска президентско вето върху Закона за Черноморието.
Коментари Харесай

Бетономорие иска президентско вето върху Закона за Черноморието

Снимка Булфото, списък

" Бетономорие " желае президентско несъгласие върху Закона за Черноморието. Двадесет организации, обединени в групата " Бетономорие ", излизат на протестен лагер за несъгласие пред Президенството на 20 юни. Събитието се поддържа от предприемчив комитет кемпер-общество. Днес в 11,00 часа представители на гражданската група ще внесат настояванията си във връзка с Закона за Черноморието, написа Булнюз.

Целта е прекъсване на обезобразяването и презастрояването на крайбрежието и отбрана на конституционните цивилен права. Организациите упорстват за среща с президента. Те обосновават настояването си за промени в закона: Законопроектът нарушава конституционните отговорности на страната да обезпечи поддържането и разнообразието на живата природа, допускайки увреждането на дюните с най-голяма повърхност - зараждащите се дюни, които неразбираемо са изключени от регламента; Законопроектът лимитира правото на жителите на свободно напредване, като на процедура не разрешава палатките, кемперите и караваните на личното им българско черноморско крайбрежие; Законопроектът лимитира правото на физическите лица по черноморското крайбрежие да ръководят земите, горите или урбанизираните си парцели, единствено след нова неразбираема категоризация; Законопроектът нарушава главния парламентарен принцип на правовата страна, създавайки условия централните и локални управляващи, по свое убеждение и без ясни правила, да санкционират туристи и собственици;

Законопроектът на процедура не основава устойчива регулация против увреждането и замърсяването, а по неприемлив класов принцип, авансово уличава къмпинг-културата като единствен извършител на законността по Черноморието. Седмицата на " Бетономорие " продължава и от през днешния ден с поредност акции. Днес от 18.36 ч. на пл. Народно заседание доброволци провеждат подписка за налагане на президентско несъгласие.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР