Снимка: bTVОтскоро за дома в Нови хан се грижи отец

...
Снимка: bTVОтскоро за дома в Нови хан се грижи отец
Коментари Харесай

Всички заедно и сплотени на Великден в дома на отец Иван в Нови хан

Снимка: bTV

Отскоро за дома в Нови хан се грижи отец Григорий, който е наследник на отец Иван. На Великден всички бяхме дружно, сплотени, държах и дребни, и огромни да участват на богослуженията тези дни, по-късно всички да си кажем Христос Воскресе. Това сподели отец Григорий в предаването „ 120 минути ”.

По думите му под покрива на двете крила в Нови хан има към 72 –ма души по лист и в Якимово са над 200, които са под тяхното крило, съобщи bTV.

Той добави, че са съумели да подсигурят празничната софра за толкоз доста души, само че не тя е била най-важната.

„ Държах да участват и дребните и огромните в храма, да чуят Евангелските четива за последните мигове на Христос тук, измежду нас, да ги попият дребните, както аз, едно време като дребен съм слушал ”.

За трапезата – боядисахме си наши яйца, имахме подсигурени козунаци и агнешко месо, обичайната българска софра и всичко мина наред, сподели още отец Григорий.

Отец Иван сподели на този ярък празник всички да си създадем една равносметка по какъв начин сме живели до момента, какво сме създали и това, което не ни харесва да го изхвърлим от душите си и да го забравим. Да станем по-добри, по милосърдни, по-милостиви да си оказваме помощ взаимно, с цел да ни бъде прекрасен животът. Който не желае, дано си живее по остарелия метод – със злобата, със завистта, той се самонаказва.

Една от някогашните обитателки на дома – Муза, описа, че е живяла в дома и там, приключила е „ Селски туризъм ” в Пирдоп и е отпътувала за Англия.

Казва за дома на отец Иван споделя, че това е едно огромно, сплотено семейство. Престоят там й е оказал помощ от за възпитанието, държанието и да бъдеш добър човек, което е едно от най-важните неща за нея.

Сега живее и работи в Англия с мъжа си от 4 години, има детенце, възнамерява да учи медицина и споделя, че фантазията й занапред стартира.

Друга жителка на дома – Пепа, живее в него от 10 година

Казва, че не е единствено подслон, а място, където човек може да получи успокоение, да си събере мислите, като трамплин, с цел да може да дръпне по някакъв метод напред, откакто е изпаднал в неволя. Тук открих работа, работя като детска учителка, към този момент се пенсионирах, само че все пак не преставам да работя като преподавател. И до края на образователната година ще бъда тук, а след това към Якимово при отец Иван да работя за идеята там ”, споделя дамата.

Великден в дома се разграничава, там празникът е радостен, прелестен, няма разлика сред хората, добави тя.

„ Ние сме солидарни между тях. Хората са сърдечни между тях. Няма значение какъв етнос си и какво обучение имаш. Помолих се най-много за добрина, човечност, за нас пример за човечност и добрина е отец Иван ”, добави Пепа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР