Снимка: bTVОт 10:00 до 18:00 часа с вход свободен и

...
Снимка: bTVОт 10:00 до 18:00 часа с вход свободен и
Коментари Харесай

Ден на бащата във Военноисторическия музей

Снимка: bTV
От 10:00 до 18:00 часа с вход свободен и многочислени атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се организира Ден на бащата, отдаден на специфичната връзка сред таткото и детето, оповестява bTV.

За седма поредна година при започване на лятната почивка децата и техните родители ще могат да се забавляват в музея, който ще се трансформира в сцена на увлекателни игри, детски смях, дарове и забавление, показват уредниците.

Специално за събитието Българската войска показва военни машини „ Мерцедес “, бойна бронирана машина „ КомандоСелект “, брониран военен джип „ Пясъчна котка “, високопроходима кола за спешна помощ, взела участие в задачи, и образователна катапултна седалка.

Всички искащи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-24, самоходна минохвъргачка „ Тунджа “ и ракетен комплекс 2К52 „ Луна-М “.

В Деня на бащата занимания ще има за всички – от най-малките до към този момент порасналите деца. Програмиране на роботи и основаване на видеоигри, зона с виртуална действителност, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички, приказки за парите, решение на логичен задания и разнородни интерактивни игри освен ще подтикват детското логическо мислене, само че и креативното въображение на малчуганите, споделя още bTV.

В този ден за децата всичко ще е разрешено – ще скачат на голям матрак, сами ще си създадат ключодържател или магнит от дърво, ще се снимат като боен водач, ще рисуват даже върху вода, а в приказния град Щуроландия ще бъдат каквото си изискат – кмет, художник, готвач или публицист.

Една от най-големите самолетни компании в света ще има зона за развлечение, към която ще се причисли Марио Бакалов, който ще опише за някои от най-интересните далечни дестинации и какво е да си водач на най-големия пътнически аероплан A380.

Лятната читалня ще посрещне дребни и огромни с увлекателни четива, завладяващи истории и книжки за оцветяване. Изморилите се ще си отдъхнат в особено самостоятелен ТВ ъгъл, където децата ще се забавляват с обичани детски филми. А феновете на природата ще си починат в скаутския лагер в двора на музея.

Малчуганите и татковците ще могат да седнат зад кормилото на едни от най-модерните коли и любопитни транспортни средства или пък на атрактивни модели колела.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР