снимка: БТАПроф. Николай Габровски няма да е министър-председател. Депутатите си

...
снимка: БТАПроф. Николай Габровски няма да е министър-председател. Депутатите си
Коментари Харесай

Габровски няма да е премиер. Първите му думи: Злото победи

снимка: Българска телеграфна агенция
Проф. Николай Габровски няма да е министър-председател. Депутатите си споделиха тежката дума. „ За “ неговата номинация бяха 113 депутати, „ срещу “ –  125, без „ въздържал се “. Така мандатът на ГЕРБ-СДС няма да бъде изпълнен. Предстои президентът Румен Радев да връчи втори подобен за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме промяната “.

В поддръжка на Габровски дадоха ГЕРБ-СДС (67), Движение за права и свободи (35) и „ Български напредък “ (11). Против номинацията бяха „ Продължаваме Промяната “ (53), „ Възраждане “ (27), „ Българска социалистическа партия за България “ – 24, „ Демократична България “ – 20 депутати, както и един нечленуващ в парламентарна група.

Структурата и съставът на Министерския съвет няма да бъдат подлагани на гласоподаване, откакто кандидатурата не беше подкрепена, процедурата е изчерпана, изясни председателстващият съвещанието Йордан Цонев.

„ За момент не скърбя, че поставих старания “, съобщи претендентът за министър председател с първия мандат проф. Николай Габровски.

„ На кръга излязоха положителното и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората завоюваха. За страдание, през днешния ден се случи тъкмо това. Имахме неповторим късмет да продължим по различен метод в българската политика. Това беше гражданска самодейност, която всички ние проявихме ”, сподели още той.

По думите му партийните ползи са прекомерно мощни, а партийните пристрастености – прекомерно горещи.

„ Доволен съм от това, което се случи. За момент не скърбя, че поставих тези старания и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им откровено, че го направиха ”, посочи проф. Габровски.

„ Продължаваме да копаем окопи и да стоим в тях “. Така Йордан Цонев резултата от гласуването.

Грешка е методът, по който Народното събрание и обособените политически партии стоят в изкопаните от тях окопи, а би трябвало да се премине към разговор, да се кажат нещата както би трябвало, сподели Цонев.

В последните 20 години не е имало случай, в който в пленарната зала да бъде импортиран за гласоподаване кабинет, който преди този момент да не си е обезпечил парламентарно болшинство.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР