снимка: БТАЛионел Меси и Кристиано Роналдо се изправиха един срещу

...
снимка: БТАЛионел Меси и Кристиано Роналдо се изправиха един срещу
Коментари Харесай

Сблъсъка на титаните. Роналдо – Меси 2:1, в мач с 9 гола

снимка: Българска телеграфна агенция
Лионел Меси и Кристиано Роналдо се изправиха един против различен в Рияд. Поредната колосална среща сред двамата се трансформира в същинско представление. Португалецът, който има пет „ Златни топки “, и аржентинецът, който е със седем от най-престижните самостоятелни оценки във футбола, взеха присъединяване в приятелския дуел  между събирателен тим, формиран от играчи на Ал-Насър и Ал-Хилал, и Пари Сен Жермен. Срещата предложи всичко, което може да се чака от един мач, като очевидно огромната цел бе да бъде удовлетворен ползата на феновете на стадион „ Крал Фахд “ и заможните вложители от Саудитска Арабия.

Роналдо, който към момента не е записал формален дебют за новия си тим Ал-Насър, носеше капитанската лента и означи два гола, първият от които от дузпа. Лионел Меси вкара един, с който в действителност постави началото на головата фиеста. В последна сметка
парижани победиха с 5:4,
макар че още в 39-ата минута останаха с човек по-малко. Маркиньос, Рамос, Мбапе (от дузпа) и Екитике също се разписаха за ПСЖ, а Неймар пропусна първия 11-метров углавен удар за гостите.

Парижани излязоха с всичките си звезди. Нападателното трио на отбора на Кристоф Галтие бе формирано от Меси, Килиан Мбапе и Неймар. Тримата не бяха започвали дружно в мач на ПСЖ  от 13 ноември. Серхио Рамос също бе част от титулярния състав.

Това беше 37-ия конфликт сред Кристиано Роналдо и Лионел Меси. В дуелите до момента аржентинецът имаше преимущество – 16 против 11 победи.

Още в третата минута парижани поведоха в резултата, откакто Неймар с доста хубаво подаване изведе Меси в наказателното поле с техничен пас от дълбочина. Аржентинецът пусна топката около вратаря на саудитския отбор за 0:1.

В 22-рата минута
малко не доближи на Роналдо
да се добере до едно подаване към него и да излезе очи в очи с Навас. ПСЖ продължи да играе по-добре. Меси изведе Мбапе в 25-ата минута и французинът за повторно прати топката във вратата на домакините, само че попадението вярно бе анулирано поради засада.

В 33-тата минута Навас опита да боксира едно центриране, което Роналдо скочи да засече с глава. Стражът удари с ръка португалеца – дузпа за Рияд Сизън Тийм. Кристиано извърши мощно наказателния удар, стреляйки със междинна височина. Въпреки че Навас хвана ъгъла, нямаше по какъв начин да отрази удара – 1:1.

В 39-ата минута парижани останаха с човек по-малко, откакто Бернат получи пряк черен картон за нарушаване малко след централната зона. Бранителят обаче спря контраатаката на домакините, откакто бе финален в отбраната на ПСЖ. Въпреки че бяха с човек по-малко, гостите поведоха в 43-тата минута, когато Маркиньос отклони с крайник от близко остро центриране на Мбапе.

В добавеното време на първата част обаче се случиха още куп забавни неща. ПСЖ получи дузпа след намесата на ВАР за нарушаване против Неймар.
Ал-Оваис обаче избави удара
на бразилеца от бялата точка. Вместо да води с два гола, ПСЖ позволи равнене в шестата минута на добавеното време, когато Роналдо засече с глава едно центриране, топката срещна гредата. Рамос не съумя да почисти, откакто се размина с кълбото, и португалецът вкара от близко втория си гол в мача – 2:2.

Голово представление продължи и след почивката. В 54-тата минута Мбапе направи серия от финтове по левия фланг, след което центрира ниско към Рамос, който засече от близко, извеждайки парижани за трети път напред в резултата. Само три минути по-късно обаче равенството още веднъж бе възобновено. Джан Хю-су изпревари Рамос и засече с глава центриране от корнер.

В 59-ата минута ПСЖ получи дузпа за повторно, откакто удар на Меси срещна ръката на Ал-Болеахи. Мбапе бе прецизен от бялата точка, вкарвайки четвъртия гол за френския гранд.

Малко по-късно огромните звезди напуснаха терена.
В 61-вата минута бе сменен Кристиано Роналдо,
а секунди по-късно и Меси, Мбапе, Неймар и Рамос също отстъпиха местата си.

В 78-ата минута Юго Екитике постави завършек на интригата, откакто бе изведен самичък против вратаря от Исмаел Гарби и не пропусна шанса да направи резултата 5:3 в интерес на европейския отбор.

В четвъртата минута на добавеното време Талиска оформи крайното 4:5 с изстрел от към 25 метра.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР