Снимка: БТА Снимка: БТА По-рано Румен Радев поздрави турския си

...
Снимка: БТА Снимка: БТА По-рано Румен Радев поздрави турския си
Коментари Харесай

Президентът Радев прие почетния строй на учебния полигон „Ново село“

Снимка: БТА

Снимка: БТА

По-рано Румен Радев поздрави турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган във връзка преизбирането му.  

" Българският президент показва убеденост, че чудесно разрастващото се през последния интервал двустранно и многостранно съдействие сред България и Турция ще продължи да се надгражда още повече по време на новия мандат на президента Ердоган и ще бъде фактор за подсилване на добросъседството, доверието, сигурността и съдействието в района на Югоизточна Европа ", се показва в приветствения адрес. 

Радев откроява и общите старания на България и Турция в областта на енергийната сигурност, свързаността, икономическото и комерсиално съдействие и въпросите на миграцията като фактори за превъзмогване на провокациите и в полза на напредъка на двата народа и на района.

Още от програмата на президента: връчване на мандат и благотворителен бал  

Днес следва президентът да връчи мандата за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от втората по величина парламентарна група в 49-ото Народно заседание - " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ). Церемонията е планувана за 17 часа на " Дондуков " 2. 

Освен това Румен Радев през днешния ден ще се организира събитие от благотворителната самодейност на президента " Подкрепи една фантазия " - обичайният абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние. Инициативата се реализира посредством финансови средства, набрани от дарителска акция. В 19:30 часа, в Дом 2 на резиденция " Бояна " президентът и неговата брачна половинка Десислава Радева ще посрещнат близо 100 зрелостници от випуск 2023, които са настанени в обществена услуга от резидентен вид, приключват специфични учебни заведения за възпитаници с нарушено зрение или повреден слух.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР