Снимка: БТА, архивВъпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на

...
Снимка: БТА, архивВъпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Въпреки компромисите, ГЕРБ-СДС ще подкрепи кабинета Денков-Габриел

Снимка: Българска телеграфна агенция, списък

" Въпреки всички взаимни отстъпки, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще поддържа този кабинет в името на стабилността и на развиването на страната. ... Направихме прекомерно взаимни отстъпки. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, с цел да даде късмет на идващ подобен, единствено и единствено да има постоянно определено държавно управление ". Това съобщи пред БНР Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя напомни, че присъединяване им в това държавно управление с втория мандат е единствено с претендента за ротационен министър председател Мария Габриел.

По думите ѝ, равнището на политическия диалог, който се чува от изнесените от Радостин Василев записи на съвещание на Националния съвет на Политическа партия, би трябвало незабавно да бъде променено: " В този смисъл е и Декларацията от петък на премиерите Денков и Габриел във връзка с администрацията и нейната работа. Те да са гаранти за това, че няма да бъде уволнявана администрацията, няма да се организират политически чистки и всичко, което в този диалог стана обществено известно ". 

Атанасова акцентира, че от ГЕРБ нямат проекти да прекратят общото ръководство с ПП-ДБ след локалните избори. " Доверието сред нас занапред стартира да се гради. ГЕРБ-СДС се държи доста по-коректно, тъй като, когато ние имаме рецензия, я споделяме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в подмолни сделки.... Ако някой би трябвало да чака доверие посред ни, това ще сме ние ".  

В предаването " Неделя 150 " Десислава Атанасова разяснява и поискания от основния прокурор имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, като акцентира, че гласуването по тази тематика не е била част от договарянията за кабинет:   " Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че сега може да бъде притискан, са нелепи. ... Свързвам оповестяването на искане за събаряне на депутатски имунитет с обстоятелството, че правосъдната промяна е в ход и не може да бъде спряна ". 

Интервюто на Явор Стаматов с Десислава Атанасова в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.

Инфо: БНР

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР