Снимка: БТА/АР Спасителната акция наподобяваше сцена от екшън филм, в

...
Снимка: БТА/АР Спасителната акция наподобяваше сцена от екшън филм, в
Коментари Харесай

Пакистански военни спасяват деца, блокирани в лифт на стотици метри над пропаст

Снимка: БТА/АР

Спасителната акция наподобяваше сцена от екшън филм, в която командос, който беше спуснат с лебедка, доближи до кабинковия въжен превоз и даде на децата вода и медикаменти.

" Въжената линия е закачена единствено с едно въже, което прави интервенцията деликатна, комплицирана и рискована. Въздушната бликам от витлата на хеликоптера може да скъса остатъка от въжето ", съобщи началникът на локалната полиция.

Той съобщи, че командосите ще се опитат да вдигнат децата едно по едно.

Снимка: БТА/АР

За момента към този момент са избавени две от децата на лифта. " Това ще бъде извънредно рискована задача. Малка неточност в преценката може да докара до по-нататъшна злополука ", съобщи представител на избавителната работа.

По-късно обаче интервенцията беше прекъсната заради неприятната видимост и мощния вятър. Новият проект е оставащите в лифта шестима души, в това число четири деца, да бъдат евакуирани с по-малка кабинка на лифта.

Снимка: БТА/АР

Хората от селата в Северен Пакистан постоянно пътуват със седалкови лифтове, с цел да пресекат реки и да съкратят дистанцията в хълмистите региони. Те постоянно са неприятно поддържани, без ограничения за сигурност.

Снимка: БТА/АР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР