Снимка: БНТВзехме решение - прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи

...
Снимка: БНТВзехме решение - прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи
Коментари Харесай

Нинова: Прекратяваме разговорите с ГЕРБ за правителство – нито за участие, нито за подкрепа

Снимка: Българска национална телевизия

Взехме решение - прекратяваме диалозите с ГЕРБ за първи мандат за сформиране на държавно управление – нито за присъединяване, нито за поддръжка. Това разгласи пред публицисти водачът на социалистите Корнелия Нинова. Направихме задоволително, хаосът и лицемерието, което показват, не може да продължава, най-малко за нас, разяснява тя. Борисов работи на правилото " който каквото желае, му го дава ", добави Нинова.

" Днес не получихме никаква ясна визия какво държавно управление, с какви пет задания. Срокът беше единствено явен - една година. Вече е връчен мандатът и съм сигурна, че кой няма изясненост защо става дума. Ето за какво взехме решение в нашето изпълнително бюро и управлението на групата - прекратяваме диалозите с ГЕРБ за първи мандат - нито за присъединяване, нито за поддръжка ".

Според Нинова ГЕРБ-СДС показват безпорядък и двуличие и разяснява, че би трябвало да създадат стъпка към ПП-ДБ, с които са " едно и също ":

" Те са обединението на войната, те са джендърската коалиция, тъй че те са на ход. И без това отговорността е на първия, така и така месец и половина договарят с втория, дано завършват този диалог и си създадат държавно управление ".

Левицата ще упорства за среща сред всички партии, извеждане на пет национални и надпартийни задания, установяване на период на деяние на държавно управление и чак по-късно търсене на състав. 

" Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за сформиране на държавно управление в този сложен миг. Винаги сме считали, че трява да дадем всичко от себе си, с цел да има България постоянно държавно управление и работещ парламент, само че господин Борисов излезе с партиен претендент, той излезе със лични задания и цели ".

Нинова уточни, че при днешните диалози ГЕРБ дали обещание на Българска социалистическа партия в бюджета да бъдат заложени обществени разноски, само че на идната им среща с Има Такъв Народ споделили противоположното: " Тоест, Борисов работи на правилото " който каквото желае, му го дава ". Българска социалистическа партия желае 4.5% недостиг, с цел да има за хората - добре. Има Такъв Народ желае под 3%, тъй като не би трябвало да се дават пари - добре. Демократична България и Политическа партия желаят оставката на Гешев - ето ви оставката на Гешев. Това е извънредно несериозно, по този начин не може да се прави държавно управление, по този начин не може да се ръководи страната ".

Инфо: Българска национална телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР