снимка: bntnews.bgМинистерството на вътрешните работи на Северна Македония ще предприеме

...
снимка: bntnews.bgМинистерството на вътрешните работи на Северна Македония ще предприеме
Коментари Харесай

Скопие обеща да няма инциденти при честването на Гоце Делчев. Ние ще спираме провокатори

снимка: bntnews.bg
Министерството на вътрешните работи на Северна Македония ще предприеме всички нужни ограничения за това честването на годишнината от рождението на Гоце Делчев да премине без произшествия. В това увери министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски след среща със служебният ни вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Демерджиев и ръководителят на ДАНС Пламен Тончев са в Скопие за диалози с македонските управляващи. Целта на срещата е да се обезпечи сигурността и спокойствието по време на на Гоце Делчев на 4 февруари.

„ Крайната ни цел е да осигурим сигурност на всички жители и лица, които се намират на територията на Република Северна Македония и които идват извън. За честването на Гоце Делчев желаеме да отправим ясна рекомендация, че няма да се разреши никакъв случай. Македонската полиция взима всички нужни ограничения и безусловно няма да позволим да се случи случай, тъй че ще обезпечим едно честване, каквото
подхожда на нашия популярен Гоце Делчев,
сподели Спасовски.

Демерджиев удостовери положителното съдействие сред двете страни. Той увери, че ще вземе всички ограничения, хората, които ще дойдат от София, да не провокират провокации.

„ Постигнахме единодушие, че сме длъжни да обезпечим събитието, тъй че да не позволим на някои хора да палят огън там, където няма “, уточни Демерджиев.

Демерджиев е получил уверението на управляващите в РСМ, че казусът с побоя над Христиан Пендиков ще бъде разследван обективно и независимо. Вътрешният министър е предал на сътрудника си Спасовски
документи, касаещи закани,
получени от Пендиков до момента в който се лекува в болничното заведение в София. Демерджиев е получил увещание, че заканите ще бъдат разследвани.

„ Целта е освен по този случай да се вземат ограничения, а да не се разрешават такива произшествия в бъдеще.
Такива произшествия разстройват връзките сред двете страни.

Бъдещето на двете страни е обвързвано с Европа. България е член на Европейски Съюз, Република Северна Македония решително върви по този път. Важно е да се знае, че езикът на омразата не е пътят към Европа “, уточни Демерджиев.

Оливер Спасовски посочи, че
органите на реда в Северна Македония
подхождат по идентичен метод към всички случаи и се стремят виновниците да бъдат изведени пред лицето на закона. По съответния проблем следствието продължава – един от упрекнатите в побоя е с мярка арест, а друго лице се търси.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР