снимка: БНРСъстав на Девненския районен съд призна за виновен бившия

...
снимка: БНРСъстав на Девненския районен съд призна за виновен бившия
Коментари Харесай

Осъдиха условно бившия кмет на Девня за присвояване за близо 40 хил. лева! Прокурорът обаче иска да го вкара в затвора

снимка: БНР

Състав на Девненския областен съд призна за отговорен някогашния кмет на община Девня Атанас Кузев за длъжностно заграбване в огромни размери – 38 298 лв., като му наложи наказване отнемане от независимост за период от 3 години, чието изтърпяване е отсрочено с 5-годишен изпитателен период.  С присъдата от през вчерашния ден, 16 април 2019 година, съдът лиши Кузев и от право да заема държавна и социална служба за период от 5 години, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Атанас Кузев е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Девня за това, че в интервала от 2009 до 2015 година при изискванията на продължавано закононарушение в качеството си на длъжностно лице – настоящ кмет на община Девня, е присвоил гориво в огромни размери. По време на следствието обвиненият кмет е бил с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 5000 лв..

Община Девня сключила контракт с " Лукойл България ", съгласно клаузите на който  била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня. С нея кметът зареждал управлявания персонално от него длъжностен дизелов автомобил – джип „ Волво “. Зарежданото дизелово гориво доста надвишавало разхода на автомобила съгласно техническите му параметри. С картата за гориво били зареждани и обилни количества бензин, плащани били и скъпи алкохолни питиета и цигари в разнообразни бензиностанции в страната.

Това е второто разглеждане на делото против към този момент някогашния кмет Атанас Кузев. В края на 2017 година Девненският областен съд го оправда по повдигнатото обвиняване за длъжностно заграбване в огромни размери. Последва митинг на Районната прокуратура в Девня против оправдателната присъда. Състав на Варненския областен съд върна делото за разглеждане от различен състав на първата правосъдна инстанция, който се произнесе с неоправдателната присъда през вчерашния ден.  

Районната прокуратура в Девня ще стачкува неоправдателната присъда, защото счита, че наложеното условно наказание е незаслужено и занижено.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР