Снимка БНР Британският премиер Борис Джонсън в телефонен разговор с

...
Снимка БНР Британският премиер Борис Джонсън в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Джонсън пред Макрон: Великобритания иска сделка, но не на всяка цена

Снимка БНР

Британският министър председател Борис Джонсън в телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон сподели, че Англия ще изследва всички благоприятни условия за комерсиална договорка с Европейския съюз, само че през идващите дни би трябвало да се реализира прогрес за превъзмогване на забележителните разлики, съобщи Ройтерс.

Джонсън е споделил на Макрон, че Англия желае договорка, само че не непременно.

Премиерът дефинира 15 октомври, когато има среща на върха на Европейски Съюз, като краен период за съглашение, а Европейски Съюз се стреми към още няколко отстъпки, преди да влезе в заключителния стадий на договарянията, напомня организацията.

" (Джонсън) удостовери уговорката на Обединеното кралство да изследва всички пътища за реализиране на съглашение ", оповестиха от Даунинг стрийт след диалога му с Макрон.

" Премиерът акцентира, че през идващите дни би трябвало да бъде реализиран прогрес в превъзмогване на забележителните разлики, изключително в региона на рибарството и равнопоставеността, посредством процеса на интензивни диалози сред основните договарящи ", осведоми офисът му, представен от Българска телеграфна агенция.

Двамата основни договарящи - Мишел Барние от Европейски Съюз и Дейвид Фрост от Англия - настояват, че договорка е допустима преди крайния период 15 октомври, въпреки, по думите им, да остават значими разлики.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР