Снимка: БлицПравителството повиши заплатите на втория ешелон на властта –

...
Снимка: БлицПравителството повиши заплатите на втория ешелон на властта –
Коментари Харесай

Драстични промени на заплатите във властта, вижте колко ще взимат вече едни от най-важните хора в държавата

Снимка: Блиц

Правителството увеличи заплатите на втория ешелон на властта – заместник-министрите и на началниците на политическите кабинети, оповестява Блиц.

С изменението заплатите на заместник-министрите стават 85 на 100 от заплатите на министрите, които сега получават, колкото ръководителите на комисии в Народното събрание, или към 3900 лв.. Така заплатата на зам.-министъра става над 3300 лв.. В момента един зам.-министър получава приблизително 2500 лв.. Шефовете на политическите кабинети пък ще получават 80 на 100 от заплатата на министъра, или към 3100. Причината за смяната е, че шефове на дирекции в някои министерства получавали повече от своите началници. Министерски съвет гласоподава и промени и допълнения в Постановление на Министерски съвет №67 от 2010 година за заплатите в бюджетните организации и действия.

Въпросното разпореждане регламентира заплатите в бюджетните организации, като за всяка служба има разнообразни равнища и степени, както и избрани тавани.  Според последните публични данни на Национален статистически институт за междинната работна заплата в страната, индикаторът за публичния бранш към юни 2017 година е 1034 лева Следователно министерската заплата сега е 4032 лева

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР