Снимка БГНЕСВотът на недоверие беше излишен, дебатите преминаха неубедително, а

...
Снимка БГНЕСВотът на недоверие беше излишен, дебатите преминаха неубедително, а
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Предстои обсъждане кой ще оглави антикорупционния орган

Снимка БГНЕС
Вотът на съмнение беше непотребен, дебатите минаха неубедително, а Българска социалистическа партия загуби от този избор. Този прочит на едно от настоящите събития на миналата седмица направи в предаването " Неделя 150 " на БНР ръководителят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров.

Тези, които се явиха главните разобличители на корупцията – Корнелия Нинова и Елена Йончева, трябваше да дават отговор на въпроси за самите себе си. Привкусът, останал у хората, в последна сметка отново се върти към внушението „ Всички са маскари “. /.../ Става циничен кръг, в който внушението, че България е най-корумпираната страна в Европа, беше преекспонирано, твърди той.

Сидеров назова възмущението от отсъствието на премиера от дебатите по вота като пресилено, защото програмата му е била авансово ясна. По тематиката корупция се " пресоли манджата ", огромна част от претекстовете на вота бяха съединени по изявления, добави Сидеров пред БНР.

Разглеждам антикорупционния закон по-скоро като компромис поради натиска извън, уточни още Волен Сидеров, който дефинира себе си като междинен оптимист по отношение на успеваемостта на новото антикорупционно законодателство.

Запитан за сондажите към фигурата, която ще оглави новия антикорупционен орган, Сидеров означи:
" Говори се за Пламен Георгиев (сегашният ръководител на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество - бел. ред.), само че действително с сътрудниците от ГЕРБ не сме обсъждали съответни имена. Смятам, че тази седмица, която идва, това ще се случи и ще се случи в една атмосфера на малко по-плътни контакти и разисквания с ГЕРБ. Има потребност от по-чести и по-конкретни разисквания - и на кадрови назначения, и на трендове в политиката. Това ще го желаеме ние, от Оперативна програма, и би трябвало да стартира да работи този метод. Понякога се губи връзката. Когато се изгуби връзката, стартират внушенията, стартира филмирането, както се споделя, и тогава в действителност се получават разминаванията. Въпросът е в регулярност, в пълноценност на съдружното другарство. "

В коментара си по друга противоречива тематика - Истанбулската спогодба, чиято ратификация в Народното събрание беше отсрочена, Волен Сидеров уточни пред БНР: " Стана страховит звук към Истанбулската спогодба. Нито е необходимо в този момент да се приема, нито е основен проблем, нито пък тези тематики занимават действително българите ".
Предложението на Българска социалистическа партия да се организира референдум по тематиката Волен Сидеров дефинира като изхвърляне по тематиката.

Сидеров разказа първата година на президента Румен Радев като опит да се еманципира и да влезе в ролята си на надпартиен общественик: " Търси профила си, в това търсене имаше и конюнктурни неточности в услуга на Българска социалистическа партия, само че той е един балансиран общественик и спрямо предходния президент имаме по-добро попадение ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР